Ρεβυθοκεφτέδες του θείου του Γιώργου

Bαθμολογία: 4.8043
       
 
46 ψήφοι
vasiliki68, 24.01.09

Περιγραφή

Είναι πολύ απλή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες και το αποτέλεσμα έχει ενθουσιάσει όσους τους έχουν δοκιμάσει.

Ρεβυθοκεφτέδες του θείου του Γιώργου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο νερό
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με όσπρια
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Όσπρια
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6 ώ (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 28' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπείκιν σε ένα πολυμίξερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο αλεύρι έτσι ώστε να στέκεται το μίγμα στο κουτάλι μας.
  4. Αφήνουμε να σταθεί μία ώρα περίπου.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε μουσκέψει τα ρεβύθια από το βράδυ μπορούμε να τα βάλουμε να πάρουν μια βράση και να τα αφήσουμε για μια ώρα. Το μίγμα μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση του ψυγείου. Τη συνταγή την έχω πάρει από το θείο του άντρα μου ο οποίος είχε ταβέρνα.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, συνοδέψτε με μια πηγή βιταμίνης C (μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρούτ κτλ)

Σχετικές συνταγές

    55 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 8-7-09  
    Λοιπόν, τα ρεβύθια μ' αρέσουν, η συνταγή είναι απλή, έχω έναν αγαπημένο Θείο Γιώργο, οπότε θα την δοκιμάδω άμεσα και θα επανέλθω!.......
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 15-2-10  
    Τελικά τους έφτιαξα σήμερα, Καθαρή Δευτέρα και μας άρεσαν πολύ!
    Ευχαριστώ για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από evisam, 17-3-10  
    Εκανα αρκετές δοκιμές για ρεβιθοκεφτέδες, που απέτυχαν περισσότερο ή λιγότερο. Εκείνη που πέτυχε ήταν αντίστοιχη της δική σου με την προσθήκη 1/2 φλιτζ. γαλέτας και την χρήση 1/2 φλιτζ. αλευριού που φουσκώνει μόνο του (αντί για το απλό αλεύρι με το μπέικιν).Γι΄αυτο 4 πηρουνάκια και Καλή Σαρακοστή!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 19-3-10  
    Πολύ ωραίοι και ξεχωριστοι!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 19-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, Μπρέντα ευχαριστώ για τη φωτογραφία σου έγιναν πολύ ωραίοι.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-3-10  
    Μπραβο και σε σενα Βασιλικουλα και στο θειο τον Γιωργο. :))
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 21-3-10  
    χαχαχαχαχαχα... xaroula ήξερε ο θείος τι έφτιαχνε. Μας τους έβγαλε μια μέρα με μπυρίτσα και τρελαθήκαμε κι έτσι πήρα τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stelia, 13-7-10  
    vasiliki!!! Tέλειοι!!!! οι ρεβυθοκεφτέδες σου!!!! Τους έχω φτιάξει τρεις φορές μέχρι τώρα και μας έχουν αρέσει πάρα πολύ!!! Το μόνο που προσθέτω στα μυρωδικά επί πλέον είναι ο κόλιαντρος και το κύμινο. 5 Πηρουνάκια με αγάπη!!!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 22-1-11  
    Τα συγχαριτηρια μου στο θειο Γιώργο,ευχαριστουμε vasiliki68 που μας την εδωσες,
    εγώ έβαλα μια σκελιδα σκορδο αλλα νομιζω 2-3 τις θελει και μπολικο λεμονακι απο πάνω...
    απλοί γρήγοροι και πάνω απ όλα τέλειοι!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 29-3-11  
    αν προσθεσεις και κιμινο ειναι η γνησια αραβικη συνταγη για φαλαφελ...βεβαια επειδη εχω παρει διαζυγιο απο το τηγανι εδω και χρονια, τα ψηνω στο φουρνο και το αποτελεσμα τελειο και υγιεινο!
    #
    Σχόλιο από lar, 8-10-11  
    Τους έφτιαξα και πραγματικά είναι πολύ νόστιμοι.Όλοι μου ζητούσαν τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από lilou, 18-11-11  
    επιτέλους η συνταγή που έψαχνα εδώ και καιρό!!Την είχα δοκιμάσει σε μια ταβέρνα και ξετρελάθηκα!!σε ευχαριστώ πολύ που την ανέβασες!!!!
    #
    Σχόλιο από anastasia*, 26-1-12  
    #
    Σχόλιο από mato, 18-3-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή!! Εύκολοι και Υπέροχοι!!! Επιτέλους τρώω τα ρεβύθια!!!
    #
    Σχόλιο από constantina1313, 20-3-12  
    Πεντανοστιμοι!!!!
    #
    Σχόλιο από Kxristina, 25-3-12  
    Πολυ νόστιμοι! Τους έφτιαξα σήμερα και τους πήγα κάπου που ήμουν καλεσμένη , όλοι ενθουσιάστηκαν ! Και να σημειώσω οτι δεν είχα ξ αναφαει ρεβύθια. Για να γίνει χυλος το μίγμα και να πολτοποιηθουν σωστά, θέλει αρκετό νερο
    #
    Σχόλιο από july88, 6-4-12  
    Μπράβο στο θείο Γιώργο. Εγώ έβαλα μαιντανό και άνιθο. Πάρα πολύ νόστιμα!!!
    #
    Σχόλιο από roobina, 8-4-12  
    #
    Σχόλιο από barbie_mam, 11-4-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή πολύ νόστιμοι. Τους έκανα super.
    #
    Σχόλιο από SYNEFAKI, 28-4-12  
    Κταπληκτικοι!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    49 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 8-7-09  
    Λοιπόν, τα ρεβύθια μ' αρέσουν, η συνταγή είναι απλή, έχω έναν αγαπημένο Θείο Γιώργο, οπότε θα την δοκιμάδω άμεσα και θα επανέλθω!.......
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 15-2-10  
    Τελικά τους έφτιαξα σήμερα, Καθαρή Δευτέρα και μας άρεσαν πολύ!
    Ευχαριστώ για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από evisam, 17-3-10  
    Εκανα αρκετές δοκιμές για ρεβιθοκεφτέδες, που απέτυχαν περισσότερο ή λιγότερο. Εκείνη που πέτυχε ήταν αντίστοιχη της δική σου με την προσθήκη 1/2 φλιτζ. γαλέτας και την χρήση 1/2 φλιτζ. αλευριού που φουσκώνει μόνο του (αντί για το απλό αλεύρι με το μπέικιν).Γι΄αυτο 4 πηρουνάκια και Καλή Σαρακοστή!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 19-3-10  
    Πολύ ωραίοι και ξεχωριστοι!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 19-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, Μπρέντα ευχαριστώ για τη φωτογραφία σου έγιναν πολύ ωραίοι.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-3-10  
    Μπραβο και σε σενα Βασιλικουλα και στο θειο τον Γιωργο. :))
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 21-3-10  
    χαχαχαχαχαχα... xaroula ήξερε ο θείος τι έφτιαχνε. Μας τους έβγαλε μια μέρα με μπυρίτσα και τρελαθήκαμε κι έτσι πήρα τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stelia, 13-7-10  
    vasiliki!!! Tέλειοι!!!! οι ρεβυθοκεφτέδες σου!!!! Τους έχω φτιάξει τρεις φορές μέχρι τώρα και μας έχουν αρέσει πάρα πολύ!!! Το μόνο που προσθέτω στα μυρωδικά επί πλέον είναι ο κόλιαντρος και το κύμινο. 5 Πηρουνάκια με αγάπη!!!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 22-1-11  
    Τα συγχαριτηρια μου στο θειο Γιώργο,ευχαριστουμε vasiliki68 που μας την εδωσες,
    εγώ έβαλα μια σκελιδα σκορδο αλλα νομιζω 2-3 τις θελει και μπολικο λεμονακι απο πάνω...
    απλοί γρήγοροι και πάνω απ όλα τέλειοι!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 29-3-11  
    αν προσθεσεις και κιμινο ειναι η γνησια αραβικη συνταγη για φαλαφελ...βεβαια επειδη εχω παρει διαζυγιο απο το τηγανι εδω και χρονια, τα ψηνω στο φουρνο και το αποτελεσμα τελειο και υγιεινο!
    #
    Σχόλιο από lar, 8-10-11  
    Τους έφτιαξα και πραγματικά είναι πολύ νόστιμοι.Όλοι μου ζητούσαν τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από lilou, 18-11-11  
    επιτέλους η συνταγή που έψαχνα εδώ και καιρό!!Την είχα δοκιμάσει σε μια ταβέρνα και ξετρελάθηκα!!σε ευχαριστώ πολύ που την ανέβασες!!!!
    #
    Σχόλιο από anastasia*, 26-1-12  
    #
    Σχόλιο από mato, 18-3-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή!! Εύκολοι και Υπέροχοι!!! Επιτέλους τρώω τα ρεβύθια!!!
    #
    Σχόλιο από constantina1313, 20-3-12  
    Πεντανοστιμοι!!!!
    #
    Σχόλιο από Kxristina, 25-3-12  
    Πολυ νόστιμοι! Τους έφτιαξα σήμερα και τους πήγα κάπου που ήμουν καλεσμένη , όλοι ενθουσιάστηκαν ! Και να σημειώσω οτι δεν είχα ξ αναφαει ρεβύθια. Για να γίνει χυλος το μίγμα και να πολτοποιηθουν σωστά, θέλει αρκετό νερο
    #
    Σχόλιο από july88, 6-4-12  
    Μπράβο στο θείο Γιώργο. Εγώ έβαλα μαιντανό και άνιθο. Πάρα πολύ νόστιμα!!!
    #
    Σχόλιο από roobina, 8-4-12  
    #
    Σχόλιο από barbie_mam, 11-4-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή πολύ νόστιμοι. Τους έκανα super.
    #
    Σχόλιο από SYNEFAKI, 28-4-12  
    Κταπληκτικοι!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από SEVINA, 25-9-13  
    Μάλλον κάτι δεν έκανα καλά,γιατί παρόλο που οι ρεβυθοκεφτέδες ήταν συμπαγής στο κουτάλι,οπότε θεώρησα ότι έφτανε το αλεύρι που έβαλα(έβαλα λίγο βέβαια) όταν τους τηγάνισα διαλύθηκαν... από γεύση τέλεια αλλά δεν ήταν ρεβυθοκεφτέδες,έγιναν μια μάζα ..μήπως μπορείς να μου πεις τι έκανα λάθος??? γιατί από γεύση πραγματικά είναι τέλειοι...σευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-11-13  
    Παιδιά πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου;
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 27-11-13  
    cuoco βγαίνουν περίπου 30-35 κομμάτια
    #
    Σχόλιο από cuoco, 5-12-13  
    Έγιναν πολύ ωραίοι αλλά μάλλον δεν κατάλαβα μάλλον καλά κάτι! Αφού τα περάσουμε στο μπλέντερ πρέπει να προσθέσουμε νερό τόσο ώστε να γίνουν μια λεία μάζα; Εμένα τα ένιωθες στην υφή να είναι τραγανά! Πάντως αρκετά καλοί! Μου βγήκαν όπως της litsad οπτικά.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από NIN, 23-2-14  
    χρησιμοποιησα μαγειρεμενα ρεβυθια που μας περισσεψαν , αντι για νερο εβαλα απο το ζουμι τους και παρελειψα το μπεικιν. εγιναν καταπληκτικοι!πηρα πολλα συγχαρητηρια απο τον καλο μου και τους φιλους μας.
    ευχαριστουμε για την συνταγη :)
    #
    Σχόλιο από constaberba, 27-3-14  
    Περίπου έτσι τους φτιάχνω και εγώ με την διαφορά ότι δεν βάζω μπεικιν αλλα φρυγανιά τριμενη, μπολικο αλευρι και αρωματίζω με κύμινο. Επίσης ψήνω στο φούρνο και γλυτώνω τον φόβο να μου διαλυθούν στο τηγάνι. Γίνονται φανταστικά σαντουιτσάκια με αραβική πίτα, με χόμους ή σως ταχίνι. Αλλα και σαν ορεκτικο σε πιατελα με πιτουλες και σως κλεβει τις εντυπωσεις.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Vasw1987
    Τα μπιφτέκια αλλιώς
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της lazarsays
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 349 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της cptfri
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της michfotini