Ρεβυθοκεφτέδες

Bαθμολογία: 4.2222
       
 
9 ψήφοι
MIKAELLA, 10.04.08

Περιγραφή

Κεφτέδες απο ρεβύθια για τη νηστεία! Τους έφτιαχνε η γιαγιά μου!
Ρεβυθοκεφτέδες
photo: Ελπινίκη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πιάτο ρεβύθια ολόκληρα
  • 4 μεγάλες πατάτες τριμμένες ωμές
  • 1 καρότο τριμμένο ωμό
  • μαιντανό
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • δυόσμο ξηρό
  • μπόλικη φρυγανιά αλεσμένη
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω τα ρεβύθια να φουσκώσουν απο το βράδυ.
  2. Τα βάζω να βράσουν μέχρι να ψηθούν καλά και μετά τα βάζω στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
  3. Μετά τα βάζω σε ένα μπώλ και μαζί όλα τα άλλα υλικά.
  4. Τα ανακατεύω πολύ καλά.
  5. Τους τηγανίζω σε καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό όταν θα τους ψήσετε! Δοκιμάστε τους θα ενθουσιαστείτε! Σερβίρονται πολύ ωραία με ταραμοσαλάτα ή ταχίνη.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από ditop, 1-11-08  
    Εγω τα έψησα στο φούρνο. Αποφεύγω γενικά το τηγάνισμα.Γίνονται λίγο πιο στεγνοί αλλα νοστιμότατοι. Επίσεις δεν βάζω πάντα πατάτα και μερικές φορές βάζω ντομάτα ή ότι λαχανικό έχω (κολοκυθάκια, πράσο, πιπερια). Τα βάζω όλα στο μουλτι και τα προσθέτω στα ρεβύθια.
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 5-3-09  
    Πολύ καλοί! Απλώς μας έπεσε λίγο βαρύ, μάλλον επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι στο τηγάνι.. Την επόμενη φορά θα τους ψήσω στο φούρνο και θα βάλω νέα βαθμολογία..! :-)
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 23-2-10  
    τα μισα τα εψησα και τα μισα τα τηγανισα.τα τηγανιτα ηταν πιο νοστιμα αλλα πιο βαρια.
    #
    Σχόλιο από Ελπινίκη, 4-12-10  
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 30-3-11  
    Σε αυτό το φαγητό πάει πολύ να προσθέσεις και κύμινο..Εγώ τα ρεβύθια δεν τα έβρασα καθόλου.Τα άφησα μόνο σε νερό να μουλιάσουν για 30 ώρες και έπειτα τα πολτοποίησα...Ήταν πολύ πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από NOSTIMOULI, 21-9-11  
    νοστιμότατοι ρεβυθοκεφτέδες !!! τους έφτιαξα χωρίς να βράσω τα ρεβύθια, απλά τα άφησα να φουσκώσουν και τα πολτοποίησα όμως δεν ήταν τόσο καλοί γιατί "τραγάνιζε" το ρεβυθάκι. Όσους περίσσεψαν τους έβαλα κατάψυξη. Έφτιαξα μια απλή σάλτσα ντομάτας, όπως στα σουτζουκάκια, και τους έβαλα -όπως ήταν καταψυγμένους- να πάρουν μια βράση. Έγιναν εκπληκτικοί ! γέμισα τορτίγιες με μαρούλι, μαγιονέζα, πιπεριά χρωματιστή και ρεβυθοκεφτέδες. Υπέροχη γεύση ! Σ΄ ευχαριστούμε Μικαέλλα για τη συνταγή της γιαγιάς.
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 3-2-13  
    βγηακαν πολυ νοστιμοι, εχουν μια προετοιμασια αλλα ποιο φαγητο δεν εχει, δεν τραβηξαν λαδι στο τηγνι για να γινουν λιπαροι, αλλα μεσα δεν μου βγηκαν αφρατοι.
    #
    Σχόλιο από casanova, 30-3-13  
    #
    Σχόλιο από Seahorse, 22-7-13  
    Μπορώ να τα κάνω και στο φούρνο; Θα είναι νόστιμα; Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από elifrou, 12-3-14  
    Μόλις τους έφτιαξα και έγιναν νόστιμοι,τους τηγάνισα σε ηλιέλαιο για 5' και δεν ρούφηξαν καθόλου λάδι ίσα ίσα που έγιναν και τραγανοί,θα δοκιμάσω και στον φούρνο αν και νομίζω στο τηγάνι είναι καλύτεροι..ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ditop, 1-11-08  
    Εγω τα έψησα στο φούρνο. Αποφεύγω γενικά το τηγάνισμα.Γίνονται λίγο πιο στεγνοί αλλα νοστιμότατοι. Επίσεις δεν βάζω πάντα πατάτα και μερικές φορές βάζω ντομάτα ή ότι λαχανικό έχω (κολοκυθάκια, πράσο, πιπερια). Τα βάζω όλα στο μουλτι και τα προσθέτω στα ρεβύθια.
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 5-3-09  
    Πολύ καλοί! Απλώς μας έπεσε λίγο βαρύ, μάλλον επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι στο τηγάνι.. Την επόμενη φορά θα τους ψήσω στο φούρνο και θα βάλω νέα βαθμολογία..! :-)
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 23-2-10  
    τα μισα τα εψησα και τα μισα τα τηγανισα.τα τηγανιτα ηταν πιο νοστιμα αλλα πιο βαρια.
    #
    Σχόλιο από Ελπινίκη, 4-12-10  
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 30-3-11  
    Σε αυτό το φαγητό πάει πολύ να προσθέσεις και κύμινο..Εγώ τα ρεβύθια δεν τα έβρασα καθόλου.Τα άφησα μόνο σε νερό να μουλιάσουν για 30 ώρες και έπειτα τα πολτοποίησα...Ήταν πολύ πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από NOSTIMOULI, 21-9-11  
    νοστιμότατοι ρεβυθοκεφτέδες !!! τους έφτιαξα χωρίς να βράσω τα ρεβύθια, απλά τα άφησα να φουσκώσουν και τα πολτοποίησα όμως δεν ήταν τόσο καλοί γιατί "τραγάνιζε" το ρεβυθάκι. Όσους περίσσεψαν τους έβαλα κατάψυξη. Έφτιαξα μια απλή σάλτσα ντομάτας, όπως στα σουτζουκάκια, και τους έβαλα -όπως ήταν καταψυγμένους- να πάρουν μια βράση. Έγιναν εκπληκτικοί ! γέμισα τορτίγιες με μαρούλι, μαγιονέζα, πιπεριά χρωματιστή και ρεβυθοκεφτέδες. Υπέροχη γεύση ! Σ΄ ευχαριστούμε Μικαέλλα για τη συνταγή της γιαγιάς.
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 3-2-13  
    βγηακαν πολυ νοστιμοι, εχουν μια προετοιμασια αλλα ποιο φαγητο δεν εχει, δεν τραβηξαν λαδι στο τηγνι για να γινουν λιπαροι, αλλα μεσα δεν μου βγηκαν αφρατοι.
    #
    Σχόλιο από casanova, 30-3-13  
    #
    Σχόλιο από Seahorse, 22-7-13  
    Μπορώ να τα κάνω και στο φούρνο; Θα είναι νόστιμα; Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από elifrou, 12-3-14  
    Μόλις τους έφτιαξα και έγιναν νόστιμοι,τους τηγάνισα σε ηλιέλαιο για 5' και δεν ρούφηξαν καθόλου λάδι ίσα ίσα που έγιναν και τραγανοί,θα δοκιμάσω και στον φούρνο αν και νομίζω στο τηγάνι είναι καλύτεροι..ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΡΒΙ
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    vasw
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της vask
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 174 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013