Ρεβυθοκεφτέδες
Κεφτέδες απο ρεβύθια για τη νηστεία! Τους έφτιαχνε η γιαγιά μου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό όταν θα τους ψήσετε! Δοκιμάστε τους θα ενθουσιαστείτε! Σερβίρονται πολύ ωραία με ταραμοσαλάτα ή ταχίνη.
Υλικά
-
1 πιάτο ρεβύθια ολόκληρα
-
4 μεγάλες πατάτες τριμμένες ωμές
-
1 καρότο τριμμένο ωμό
-
μαιντανό
-
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
-
1 ποτήρι αλεύρι
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
δυόσμο ξηρό
-
μπόλικη φρυγανιά αλεσμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω τα ρεβύθια να φουσκώσουν απο το βράδυ.
-
2
Τα βάζω να βράσουν μέχρι να ψηθούν καλά και μετά τα βάζω στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
-
3
Μετά τα βάζω σε ένα μπώλ και μαζί όλα τα άλλα υλικά.
-
4
Τα ανακατεύω πολύ καλά.
-
5
Τους τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Σχόλια (14)