κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβυθοκεφτέδες

Ρεβυθοκεφτέδες

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
Zoopigi

Κεφτέδες απο ρεβύθια για τη νηστεία! Τους έφτιαχνε η γιαγιά μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό όταν θα τους ψήσετε! Δοκιμάστε τους θα ενθουσιαστείτε! Σερβίρονται πολύ ωραία με ταραμοσαλάτα ή ταχίνη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
  1. 1 πιάτο ρεβύθια ολόκληρα
  2. 4 μεγάλες πατάτες τριμμένες ωμές
  3. 1 καρότο τριμμένο ωμό
  4. μαιντανό
  5. αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  6. 1 ποτήρι αλεύρι
  7. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  9. δυόσμο ξηρό
  10. μπόλικη φρυγανιά αλεσμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω τα ρεβύθια να φουσκώσουν απο το βράδυ.

  2. 2

    Τα βάζω να βράσουν μέχρι να ψηθούν καλά και μετά τα βάζω στο μούλτι να πολτοποιηθούν.

  3. 3

    Μετά τα βάζω σε ένα μπώλ και μαζί όλα τα άλλα υλικά.

  4. 4

    Τα ανακατεύω πολύ καλά.

  5. 5

    Τους τηγανίζω σε καυτό λάδι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (14)

ditop
ditop @ditop1
Εγω τα έψησα στο φούρνο. Αποφεύγω γενικά το τηγάνισμα.Γίνονται λίγο πιο στεγνοί αλλα νοστιμότατοι. Επίσεις δεν βάζω πάντα πατάτα και μερικές φορές βάζω ντομάτα ή ότι λαχανικό έχω (κολοκυθάκια, πράσο, πιπερια). Τα βάζω όλα στο μουλτι και τα προσθέτω στα ρεβύθια.

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi