Ρεβυθομπιφτέκια

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
tatianakie, 31.01.12

Περιγραφή

Τα όσπρια είναι πηγή ενέργειας και παράγων μακροζωΐας. Κρίμα που αρκετοί ενήλικες αλλα περισσότερα παιδιά δεν τα τρώνε!!! Μπορούμε όμως να κάνουμε αυτά τα μπιφτεκάκια με ρεβύθια και να πετύχουμε το «αδύνατο»!!!!
Ρεβυθομπιφτέκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. ημιβρασμένα ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 2 φέτες του τοστ ψωμί
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • τριμμένη φρυγανιά ή λίγο αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Όσπρια
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Μουστάρδα , Σκόρδο
Φτιάχνει: 15 μπιφτεκάκια περίπου
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια με μια κουταλια αλάτι και μια κουταλιά μαγειρική σόδα.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα για να τα βράσουμε 20 λεπτά.
  3. Τα στραγγιζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε σε μπλεντερ.
  4. Τις φέτες ψωμιού τις κόβουμε κομματάκια με τα χέρια.
  5. Πριν τα κανουμε αλοιφή αφαιρούμε το μισό ημιαλεσμένο μείγμα και το κραταμε σε μια κούπα για να το προσθέσουμε αργότερα στο υπόλοιπο μείγμα που θα είναι περισσότερο αλεσμένο.
  6. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε να δέσουν τα τα υλικά ώστε να γίνει ενα μείγμα που θα μπορούμε να πλάσουμε σε μπιφτεκάκια.
  7. Αν μας βγει υγρό του προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι για να σφίξει. Προσοχή όμως δεν το θέλουμε πολύ σφιχτό.
  8. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα μπιφτεκάκια μεσα και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  9. Ή τα ψήνουμε στην ψηστιέρα αλείφοντάς τα όμως με λάδι, ή στο ειδικό τηγάνι με τις ράγες αν διαθέτουμε.
  10. Τρώγονται με τους ίδιους τρόπους όπως και τα μπιφτέκια με κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φάγαμε με σάλτσα από κοκκινιστό που περίσεψε από την προηγούμενη μέρα και ήταν πεντανόστιμα!!! Τα φάγαμε και με τζατζίκι και ήταν ξανά νοστιμα! Δοκιμάστε τα!

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Loella, 13-2-12  
    Super! Έφαγε και το μικρο αλλά και το....μεγάλο παιδι!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-3-12  
    Είναι πολύ νόστιμα και τα έφαγε όλη η οικογένεια. Ο γιός μου λεει πως είναι το δεύτερο καλύτερο όσπριο (μετά τη φάβα).
    Είναι γενικώς δύσκολο να φτιάξεις τα μπιφτεκάκια (ψιλοδιαλύονται -τα φτιάχνω σε αντικολλητικό τηγάνι) και μου φαίνονται (όπως ολες οι συνταγες για ρεβυθομπιφτέκια) ελαφρώς στεγνά. Προσωπικά προτιμάω να τρώω το μείγμα πριν το ψήσω, που είναι πεντανόστιμο!
    Προτείνω πάντως τον εξής συνδιασμό: "τέλεια σπιτικά ψωμάκια", ρεβυθομπιφτέκια, μουστάρδα και τυρί ρεγκάτο. Παιδιά και μεγάλοι τα τσακίσαμε.
    #
    Σχόλιο από july88, 27-11-12  
    Πολύ καλά. Τα έκανα με ρεβυθια που είχα από χτες. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να μη τα αλέσω τόσο.
    #
    Σχόλιο από Maribi, 24-5-13  
    ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ !!!
    Τα ρεβύθια τα έβρασα μέχρι να μαλακώσουν γιατί δεν τα είχα μουλιάσει από πριν. Ίσως θέλει και τριμένο τυρί στο μείγμα για να απογειώσει περισσότερο τη γεύση.
    Παρόλο που τα τηγάνισα, δεν ήταν καθόλου βαρυά!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 21-8-13  
    Αν και το μίγμα δε στεκόταν και έπρεπε να το βάλω στο τηγάνι με την κουτάλα, γιατί στα χέρια μου διαλυόταν, η γεύση και η μυρωδιά στο τέλος ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από chemist, 2-10-13  
    εγιναν παρα πολυ νοστιμα!πολυ ωραια συνταγη!!! λοιπον,επειδη εγω δεν εχω μπλεντερ,ελιωσα ολα τα ρεβυθια με το κουταλι.δεν τα χωρισα σε δυο μερη.το μιγμα δεν εγινε σφιχτο, οπως του κιμα, αλλα ουτε και ρευστο.δεν μου διαλυθηκαν καθολου στο τηγανι.
    επισης,πριν τα βαλω στο τηγανι,τα αλευρωσα. αααα και κατι αλλο. να τονιστει οτι τα ρεβυθια πρεπει να τα ξαφρισουμε κατα τη διαρκεια του βρασμου.ενας αρχαριος (οπως εγω) δεν το ξερει αυτο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-2-14  
    Τα φτιάχνουμε συχνά. Αυτό που κάνω πλέον είναι να τα πλάθω και να τα περνάω από νιφάδες βρώμης. Μετά τα βάζω σε ταψί και τα ψήνω στον φούρνο. Δε διαλύονται και γίνονται εύκολα και τέλεια.
    #
    Σχόλιο από louiza69, 18-2-14  
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 2-3-14  
    ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ),ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΑΥΓΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ;
    #
    Σχόλιο από tatianakie, 2-3-14  
    Δεν ξέρω κοπελιά.... αλλά αν θέλεις βάλε μόνο το ασπράδι και όχι τους κρόκους των αυγών, το ασπράδι είναι καθαρή πρωτεΐνη και δεν κάνει κακό πουθενά!
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 2-3-14  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 4-3-14  
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΑΔΙ .ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ (ΟΠΩΣ Η sitronella)ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΛΙΓΟ ΣΤΕΓΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ
    #
    Σχόλιο από tatianakie, 4-3-14  
    Στεγνά ε; Λογικό μου φαίνεται εφόσον δεν έβαλες ούτε τα ασπράδια των αυγών. Δοκίμασε την επόμενη φορά, αν τα ξαναφτιάξεις να βάλεις τριμμένη ντομάτα. Το μπιφτέκι αυτό θέλει οπωσσδηποτε κάτι για να το κρατήσει υγρό και δεμένο!
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 5-3-14  
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ .ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ(ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 5-10-14  
    Έφτιαξα μια κατσαρόλα που δεν τίμησαν στο σπίτι!.
    Όποτε έβαλα κατάψυξη για πάρτι μου, και τα μισά τα έφτιαξα βάση συνταγής σε μπιφτέκια!.
    Έγιναν απίθανα, όσο μπορεί να γίνει το συγκεκριμένο σκεύασμα!.
    Έβαλα και μαϊντανό, κάρυ, και κύμινο.
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από gali17, 23-10-14  
    Επειδη ειμαι φοιτητρια και δεν εχω μπλεντερ,μπορω να λιωσω τα ρεβυθια με ενα πηρουνι και να προσθεσω τα υπολοιπα υλικα ψιλοκομμενα;

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-3-12  
    Είναι πολύ νόστιμα και τα έφαγε όλη η οικογένεια. Ο γιός μου λεει πως είναι το δεύτερο καλύτερο όσπριο (μετά τη φάβα).
    Είναι γενικώς δύσκολο να φτιάξεις τα μπιφτεκάκια (ψιλοδιαλύονται -τα φτιάχνω σε αντικολλητικό τηγάνι) και μου φαίνονται (όπως ολες οι συνταγες για ρεβυθομπιφτέκια) ελαφρώς στεγνά. Προσωπικά προτιμάω να τρώω το μείγμα πριν το ψήσω, που είναι πεντανόστιμο!
    Προτείνω πάντως τον εξής συνδιασμό: "τέλεια σπιτικά ψωμάκια", ρεβυθομπιφτέκια, μουστάρδα και τυρί ρεγκάτο. Παιδιά και μεγάλοι τα τσακίσαμε.
    #
    Σχόλιο από july88, 27-11-12  
    Πολύ καλά. Τα έκανα με ρεβυθια που είχα από χτες. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να μη τα αλέσω τόσο.
    #
    Σχόλιο από Maribi, 24-5-13  
    ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ !!!
    Τα ρεβύθια τα έβρασα μέχρι να μαλακώσουν γιατί δεν τα είχα μουλιάσει από πριν. Ίσως θέλει και τριμένο τυρί στο μείγμα για να απογειώσει περισσότερο τη γεύση.
    Παρόλο που τα τηγάνισα, δεν ήταν καθόλου βαρυά!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 21-8-13  
    Αν και το μίγμα δε στεκόταν και έπρεπε να το βάλω στο τηγάνι με την κουτάλα, γιατί στα χέρια μου διαλυόταν, η γεύση και η μυρωδιά στο τέλος ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από chemist, 2-10-13  
    εγιναν παρα πολυ νοστιμα!πολυ ωραια συνταγη!!! λοιπον,επειδη εγω δεν εχω μπλεντερ,ελιωσα ολα τα ρεβυθια με το κουταλι.δεν τα χωρισα σε δυο μερη.το μιγμα δεν εγινε σφιχτο, οπως του κιμα, αλλα ουτε και ρευστο.δεν μου διαλυθηκαν καθολου στο τηγανι.
    επισης,πριν τα βαλω στο τηγανι,τα αλευρωσα. αααα και κατι αλλο. να τονιστει οτι τα ρεβυθια πρεπει να τα ξαφρισουμε κατα τη διαρκεια του βρασμου.ενας αρχαριος (οπως εγω) δεν το ξερει αυτο.
    #
    Σχόλιο από louiza69, 18-2-14  
    #
    Σχόλιο από tatianakie, 2-3-14  
    Δεν ξέρω κοπελιά.... αλλά αν θέλεις βάλε μόνο το ασπράδι και όχι τους κρόκους των αυγών, το ασπράδι είναι καθαρή πρωτεΐνη και δεν κάνει κακό πουθενά!
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 2-3-14  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 4-3-14  
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΑΔΙ .ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ (ΟΠΩΣ Η sitronella)ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΛΙΓΟ ΣΤΕΓΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ
    #
    Σχόλιο από tatianakie, 4-3-14  
    Στεγνά ε; Λογικό μου φαίνεται εφόσον δεν έβαλες ούτε τα ασπράδια των αυγών. Δοκίμασε την επόμενη φορά, αν τα ξαναφτιάξεις να βάλεις τριμμένη ντομάτα. Το μπιφτέκι αυτό θέλει οπωσσδηποτε κάτι για να το κρατήσει υγρό και δεμένο!
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 5-3-14  
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ .ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ(ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 5-10-14  
    Έφτιαξα μια κατσαρόλα που δεν τίμησαν στο σπίτι!.
    Όποτε έβαλα κατάψυξη για πάρτι μου, και τα μισά τα έφτιαξα βάση συνταγής σε μπιφτέκια!.
    Έγιναν απίθανα, όσο μπορεί να γίνει το συγκεκριμένο σκεύασμα!.
    Έβαλα και μαϊντανό, κάρυ, και κύμινο.
    Antonis-team.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Loella, 13-2-12  
    Super! Έφαγε και το μικρο αλλά και το....μεγάλο παιδι!!!!
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 2-3-14  
    ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ),ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΑΥΓΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ;
    #
    Σχόλιο από gali17, 23-10-14  
    Επειδη ειμαι φοιτητρια και δεν εχω μπλεντερ,μπορω να λιωσω τα ρεβυθια με ενα πηρουνι και να προσθεσω τα υπολοιπα υλικα ψιλοκομμενα;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-2-14  
    Τα φτιάχνουμε συχνά. Αυτό που κάνω πλέον είναι να τα πλάθω και να τα περνάω από νιφάδες βρώμης. Μετά τα βάζω σε ταψί και τα ψήνω στον φούρνο. Δε διαλύονται και γίνονται εύκολα και τέλεια.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα Σπ.
    Light
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 245 αγαπημένων συνταγών, του/της niflheim
    Όσπρια
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou