Ρεβυθόσουπα για απαιτητικούς
Σούπα που φτιάχνεται σε 3 φάσεις και κερδίζει τις εντυπώσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας βγεί πολύ πηχτό, το αραιώνετε προσθέτοντας ζωμό από τα ρεβύθια.Η συνταγή είναι του άγγλου σεφ Jamie Oliver.
Υλικά
-
250 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα τουλάχιστον 6 ώρες
-
1 πατάτα μετρίου μεγέθους ξεφλουδισμένη
-
2 πράσσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε στη χύτρα ταχύτητας την πατάτα, τα ρεβύθια και νερό ως τη μέση της κατσαρόλας. Βράζετε για 40΄ περίπου ή μέχρι να βράσουν καλά τα ρεβύθια.
-
2
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζετε τα πράσσα και το σκόρδο με λίγο λάδι.
-
3
Μόλις μαλακώσουν τα πράσσα ρίχνετε μέσα τα ρεβύθια και 2 φλυτζάνια του τσαγιού από το ζουμί τους.
-
4
Αφήνετε να πάρει μια βράση για να γίνουν τα πράσσα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
-
5
Περνάτε τη μισή ποσότητα του φαγητου από μούλτι ή μπλέντερ μαζί με την πατάτα και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
-
6
Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Σχόλια (13)