Ρετσέλι σύκο
Μια συνταγή της γιαγιάς μου από την Εδεσσα. Είναι μαρμελάδα, αλλά τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού. Απαιχτη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα σύκα καλό είναι να είναι σχετικά μικρά, όπως στις αυλές μας. Πανεύκολη συνταγή αλλά και πολύ απολαυστική. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!!Αφιερωμένη στην μαμά μου.
Υλικά
-
3 κιλά σύκα μελωμένα
-
2 κιλά ζάχαρη
-
1 κλωνάρι βασιλικό
-
1/2 ποτήρι νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τα σύκα και από τις δύο πλευρές του (τσουνάκι και πίσω).
-
2
Βαζουμε τα σύκα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νεράκι και τον βασιλικό, τον οποίο τον προσθέτουμε 15 λεπτά μετά.
-
3
Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα μέχρι να πήξει το σιρόπι (όπως τα γλυκά του κουταλιού) και να πάρουν ένα ωραίο καραμελέ χρώμα.
-
4
Τα βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα (μαζί με τον βασιλικό) και τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.
Σχόλια (22)