κύρια φωτογραφία συνταγής Ρετσέλι σύκο
stellasirios
stellasirios @cook_8452828
Περιοχή Θήβας,

Μια συνταγή της γιαγιάς μου από την Εδεσσα. Είναι μαρμελάδα, αλλά τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού. Απαιχτη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα σύκα καλό είναι να είναι σχετικά μικρά, όπως στις αυλές μας. Πανεύκολη συνταγή αλλά και πολύ απολαυστική. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!!Αφιερωμένη στην μαμά μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 μεσαία βάζα
  1. 3 κιλά σύκα μελωμένα
  2. 2 κιλά ζάχαρη
  3. 1 κλωνάρι βασιλικό
  4. 1/2 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τα σύκα και από τις δύο πλευρές του (τσουνάκι και πίσω).

  2. 2

    Βαζουμε τα σύκα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νεράκι και τον βασιλικό, τον οποίο τον προσθέτουμε 15 λεπτά μετά.

  3. 3

    Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα μέχρι να πήξει το σιρόπι (όπως τα γλυκά του κουταλιού) και να πάρουν ένα ωραίο καραμελέ χρώμα.

  4. 4

    Τα βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα (μαζί με τον βασιλικό) και τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

Nikos Dorizas
Nikos Dorizas @cook_8604180
Ωραιότατη η συνταγή αλλά όχι ολοκληρωμένη , επειδή δεν δίνετε θερμοκρασία και χρόνο βρασμού.

Από

stellasirios
stellasirios @cook_8452828
στις
Περιοχή Θήβας,
Ανακάλυψα τυχαία αυτό το site πριν λίγα χρόνια και μπήκα σ'αυτή τη μεγάλη παρέα που μοιράζεται μυστικά και συνταγές με μεράκι και αγάπη.Μου αρέσει πολύ αυτή η επικοινωνία και όλη η προσπάθεια από τους administrators αλλά και τα μέλη.Η κουζίνα για μένα είναι δημιουργία, ξεκούραση και διασκέδαση και πάντα βρίσκω χρόνο για να πειραματιστώ με κάτι καινούργιο.Εύχομαι σε όλους να είναι καλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να κρατάμε την δόνησή μας και την θετική μας σκέψη πάντα ψηλά,γιατί ας μη ξεχνάμε "Ελκουμε ό,τι σκεφτόμαστε"!!!
Δες περισσότερα