Ριγανάτο
Ένα πιάτο που όλοι έχουμε δοκιμάσει. Το ανέφερα στο «κοπιάστε» και ανακάλυψα ότι δεν είναι και τόσο γνωστό. Κλασικό (όσο και το κοκκινιστό), εύκολο και εύγευστο. Παρά την έντονη παρουσία της ρίγανης δεν πικρίζει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν γίνει το φαγητό, το ελαιόλαδο και η ρίγανη θα πρέπει να έχουν εντονότατη παρουσία τόσο οπτικά όσο και γευστικά ενώ η σάλτσα θα είναι σκουρόχρωμη. Το κρέας θα έχει ένα σχεδόν σκληρό περίβλημα, όμως μέσα θα είναι τόσο μαλακό που θα λειώνει στο στόμα. Αν θέλετε δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ.Μπορούμε να βάλουμε το κρέας είτε ολόκληρο είτε σε μεριδούλες.Άπειρες παραλλαγέςΣβύνουμε με κρασί ή ζωμό αντί νερού, προσθέτουμε ασπρομανίταρα, προσθέτουμε σκόρδο, σβύνουμε με χυμό πορτοκάλι (βάζουμε και σάρκα μέσα) κλπ. Είναι το φαγητό που το αφήνεις και γίνεται μόνο του. Καλό θα είναι να έχουμε καταναλώσει αρκετές φυτικές ίνες μέσα στην ημέρα, καθώς η ρίγανη κατηγορείται έντονα για παρεμπόδιση της λειτουργίας του εντέρου.
Υλικά
-
500 gr χοιρινό (χρησιμοποιώ μπούτι)
-
ελαιόλαδο (αρκετότατο)
-
ζεστό νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη (αρκετή – πλέον της χούφτας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε περιμετρικά το κρέας.
-
2
Σβύνουμε με ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε ρίγανη.
-
3
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά (στο 5 για διαβάθμιση έως 9). Αν ζητήσει λίγο νεράκι του προσθέτουμε ζεστό.
Σχόλια