Ριγκατόνι με μανιτάρια και λευκή σάλτσα
Ριγκατόνι με λευκή σάλτσα πολύ λίγων λιπαρών. Νόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλους
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή έχει προκύψει εκ των ενόντων, μετά από πολλούς πειραματισμούς, και είναι η πιο νόστιμη σάλτσα λίγων λιπαρών. Είναι καλή και για δίαιτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να προσθέσετε το τυρί αφού το γάλα έχει κάψει αρκετά, ώστε το τυρί να λιώσει αμέσως και να μη σας κόψει. Για τον ίδιο λόγο αποφύγετε να σβήσετε τα μανιτάρια με κρασί...
Υλικά
-
1 πακέτο Ριγκατόνι
-
1/2 κουτί εβαπορέ γάλα light
-
200 γρ. κίτρινο τυρί Milner τριμμένο
-
5-6 φέτες ζαμπόν καπνιστό light
-
0.5 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα
-
2
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε φαρδύ τηγάνι με το βούτυρο (ή λάδι) να σωταριστεί.
-
3
Μόλις γίνει διαφανές προσθέτε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα αφήνετε να σωταριστούν καλά.
-
4
Όταν είναι έτοιμα τρίβετε πιπέρι και προσθέτε το σκόρδο περασμένο από την πρέσσα (ή ψιλοκομμένο).
-
5
Προσθέτε και το ζαμπόν κομμένο σε ροδέλες και σωτάρετε για άλλα 3 λεπτά.
-
6
Βάζετε το γάλα και ανακατεύετε ελαφρά. Μόλις το γάλα έχει κάψει αρκετά (αρχίσει να φουσκώνει) βάζετε το τυρί τριμμένο και ανακατεύετε για λίγα λεπτά ώστε η σάλτσα να ομογενοποιηθεί και να πήξει.
-
7
Μην την αφήσετε να πήξει πολύ, καλύτερα να είναι αρκετά ρευστή. Την ρίχνετε πάνω από τα ζεστά σουρωμένα μακαρόνια. Καλή όρεξη.
Σχόλια (2)