Risotto Express. Η νοστιμιά 4 τυριών σε 4 κινήσεις
Εάν θέλετε μία γρήγορη λύση για ένα αξιοπρεπές risotto. Πολύ εύκολο στη παρασκευή του, πολύ γρήγορο, πολύ νόστιμο. Τι άλλο να θέλει κανείς ;
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποίησα το Agrino Bistro "4 τυριά"
Υλικά
-
1 έτοιμη συσκευασία ριζότο “4 τυριά”
-
750 ml κρύο νερό
-
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
-
προαιρετικά (για πιο έντονη γεύση)
-
1-2 κ.σ. τριμμένο τυρί
-
1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
-
οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο (βραστά λαχανικά, μπέικον, μανιτάρια τηγανισμένα, λιαστές ντομάτες μαλακωμένες σε ζεστό νερό, πιπεριές σχεδόν οτιδήποτε)
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα κλασσικό risotto, με 4 τυριά, με ένα πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Θα χρειασθούμε μία από τις έτοιμες συσκευασίες για ριζότο, αυτή με τα “4 τυριά”.
-
2
Αδειάζουμε το περιεχόμενο μίας συσκευασίας σε 750 ml κ ρ ύ ο νερό.
-
3
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί εντελώς στο νερό.
-
4
Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο,
-
5
Ανάβουμε το μάτι και το φέρνουμε σε βρασμό.
-
6
Προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και,
-
7
Μόλις πάρει βράση, μόλις δηλαδή δούμε να αρχίζει να ταράσσεται η επιφάνειά του,
-
8
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 14 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-
9
Φυσικά, μπορούμε να “ενισχύσουμε” το πιάτο μας, προσθέτοντας πράγματα που έχουμε σπίτι. Για παράδειγμα, λίγο βραστό μπρόκολο,
-
10
Ή κομμάτια μπέικον, παντσέτας, λουκάνικου
-
11
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, αλλά μπορείτε όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του risotto, και αφού αποσύρετε τη κατσαρόλα από το μάτι, να προσθέσετε μία μικρή κουταλιά βούτυρο,
-
12
Αλλά και μία επιπλέον ποσότητα τριμμένου τυριού, και να ανακατέψετε καλά. Θα βοηθήσουν και τα δύο να γίνει το risotto πιο μαστιχωτό.
-
13
Σερβίρουμε το risotto ζεστό και κρεμώδες
Σχόλια