Risotto με άγρια ραδίκια και κρασί
Ένα πεντανόστιμο φθινοπωρινό risotto με άγρια κόκκινα ραδίκια και κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά
-
350 γρ. ρύζι arborio
-
250 γρ. άγρια κόκκινα ραδίκια (κατα προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας)
-
1 μικρό κρεμμύδι στιφάδου ψιλοκομμένο
-
1 λίτρο ζωμό κρέατος
-
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
-
λίγο βούτυρο (στο μέγεθος ενός φουντουκιού)
-
50 γρ. τριμμένο τυρί grana padano
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα ραδίκια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες περίπου 3 εκατοστών.
-
2
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο, τα άγρια ραδίκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλατάκι, και σκεπάζουμε για 4 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά.
-
4
Ξεπλένουμε σε κρύο νερό το ρύζι και το στεγνώνουμε με μια πετσετούλα.
-
5
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το ρύζι, και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό.
-
6
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα άγρια ραδίκια και το κρασί.
-
7
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το grana padano, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια