Ρυζάκι γρήγορο και πεντανόστιμο
Είναι ένα πολύ νόστιμο ρύζι που μπορεί να σερβιριστεί με οποιοδήποτε κρέας ακόμη και με τόνο ή και σκέτο!!!
Υλικά
-
1 γεμάτο φλυτζάνι ρύζι basmatti
-
2 κούπες (και λίγο παραπάνω), νερό βρύσης
-
2 κύβοι ζωμός κότας
-
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
-
πάπρικα σε σκόνη
-
κάρυ σε σκόνη
-
αλάτι
-
πιπέρι (κατά προτίμηση μύλος με 4 διαφορετικά πιπέρια)
-
λίγο κύμινο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε τους 2 κύβους σε καυτό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν λίγο. Προσθέστε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζετε το ρυζάκι.
-
2
Ανακατεύετε διαρκως να μην σας κολλήσει, μέχρι να τσιγαριστεί αρκετά (αν βλέπετε πως κολλάει μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο νεράκι) Την ώρα που τα τσιγαρίζετε, ρίχνετε όλα σας τα μπαχαρικά έτσι ώστε να τα απορροφήσει.
-
3
Μετά ρίχνετε το νεράκι σας και από την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχετε στην κουζίνα σας το ρίχνετε 2 σκάλες. Ανακατεύετε λίγο και περιμένετε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
-
4
Όταν έχει πιει όλο το νεράκι του, αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το λίγο στην άκρη να "τραβήξει". Σερβίρετε με ότι θέλετε και απολαύστε το!
Σχόλια (4)