κύρια φωτογραφία συνταγής Ρυζάκι γρήγορο και πεντανόστιμο
Xara Lily
Xara Lily @cook_8464696

Είναι ένα πολύ νόστιμο ρύζι που μπορεί να σερβιριστεί με οποιοδήποτε κρέας ακόμη και με τόνο ή και σκέτο!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 γεμάτο φλυτζάνι ρύζι basmatti
  2. 2 κούπες (και λίγο παραπάνω), νερό βρύσης
  3. 2 κύβοι ζωμός κότας
  4. 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  5. πάπρικα σε σκόνη
  6. κάρυ σε σκόνη
  7. αλάτι
  8. πιπέρι (κατά προτίμηση μύλος με 4 διαφορετικά πιπέρια)
  9. λίγο κύμινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε τους 2 κύβους σε καυτό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν λίγο. Προσθέστε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζετε το ρυζάκι.

  2. 2

    Ανακατεύετε διαρκως να μην σας κολλήσει, μέχρι να τσιγαριστεί αρκετά (αν βλέπετε πως κολλάει μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο νεράκι) Την ώρα που τα τσιγαρίζετε, ρίχνετε όλα σας τα μπαχαρικά έτσι ώστε να τα απορροφήσει.

  3. 3

    Μετά ρίχνετε το νεράκι σας και από την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχετε στην κουζίνα σας το ρίχνετε 2 σκάλες. Ανακατεύετε λίγο και περιμένετε μέχρι να απορροφήσει το νερό.

  4. 4

    Όταν έχει πιει όλο το νεράκι του, αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το λίγο στην άκρη να "τραβήξει". Σερβίρετε με ότι θέλετε και απολαύστε το!

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα