Ρύζι basmati με καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνοδευτικό ρύζι, πάει πολύ ωραία με το κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω πολλά κρεμμύδια (2-3 μεγάλα) και τα κόβω σε κάθετες λεπτές φέτες. Τα βάζω στην κατσαρόλα χωρίς λάδι και ανάβω το μάτι. Ανακατεύω μέχρι να γίνουν διαφανή.
-
2
Μετά ρίχνω το ρύζι και λίγο λάδι, (προαιρετικά σκόρδο και κάρυ). Τα ανακατεύω μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και να ασπρίσει το ρύζι.
-
3
Προσθέτω καυτό βρασμένο νερό στο διπλάσιο από το ρύζι (λίγο λιγότερο, πχ 1 φλιτζάνι ρύζι, 1 και 3/4 νερό) στο οποίο έχω βάλει 1 κύβο λαχανικών. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και την δάφνη. Σβήνω τελείως το μάτι και το αφήνω για 15 λεπτά με κλειστή την κατσαρόλα.
Σχόλια (31)