Ρύζι με άρωμα ανατολής
Ωραίο αρωματικό ρύζι!
Υλικά
-
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμάς
-
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
-
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
-
2-3 πρέζες ξερό θυμάρι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και μαραίνετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τον κουρκουμά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε και το ρύζι και ανακατεύετε να τυλιχτεί όλο με το βούτυρο.
-
2
Προσθέτετε το ζωμό, αλατοπίπερο και το θυμάρι. Δυναμώνετε τη φωτιά να βράσει το μείγμα και μετά την χαμηλώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό.
-
3
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε λίγο το ρύζι σκεπασμένο να τραβήξει. Ανακατεύετε με πιρούνι να αφρατέψει και το σερβίρετε ζεστό.
Σχόλια (2)