κύρια φωτογραφία συνταγής Ρύζι με φιδέ και λαχανικά
alepapa
alepapa @cook_8457037

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την είχα δει πριν δύο χρόνια στην εκπομπή της Μενεγάκη από την Αργυρώ και έκτοτε την κάνω συνέχεια. Ιδανική λυση για μπουφέ και συνοδευτικό...Οι ποσότητες προσαρμόζονται ανάλογα με το πόσο ρύζι θέλετε να γίνει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 4 κούπες τσαγιού νερό
  2. 2 κούπες τσαγιού ρύζι τύπου Bali
  3. 1-2 μπαλίτσες φιδέ
  4. 1 κρεμμύδι ξερό
  5. 1 πιπεριά πράσινη
  6. αλάτι
  7. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο στο multi και το αφήνετε.

  2. 2

    Βάζετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεστένεται προσθέστε το φιδέ τριμμένο.

  3. 3

    Μόλις ροδίσει λίγο ο φιδές (προσέξτε το γιατί αρπάζει γρήγορα) ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατέυετε.

  4. 4

    Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά από το multi και ανακατεύετε ξανά.

  5. 5

    Τέλος ρίχνετε το νερό και το αλάτι (στην φάση αυτή μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κύβο λαχανικών)

  6. 6

    Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

dcroula
dcroula @Roula1505
Μ\'άρεσε πάρα πολύ. Πρόσθεσα και κόκκινη πιπεριά.\nΜπράβο, για την συνταγούλα, ήταν και πολύ εύκολη.

Από

alepapa
alepapa @cook_8457037
στις