Ρύζι με φιδέ και λαχανικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την είχα δει πριν δύο χρόνια στην εκπομπή της Μενεγάκη από την Αργυρώ και έκτοτε την κάνω συνέχεια. Ιδανική λυση για μπουφέ και συνοδευτικό...Οι ποσότητες προσαρμόζονται ανάλογα με το πόσο ρύζι θέλετε να γίνει.
Υλικά
-
4 κούπες τσαγιού νερό
-
2 κούπες τσαγιού ρύζι τύπου Bali
-
1-2 μπαλίτσες φιδέ
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 πιπεριά πράσινη
-
1 καρότο
-
αλάτι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο στο multi και το αφήνετε.
-
2
Βάζετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεστένεται προσθέστε το φιδέ τριμμένο.
-
3
Μόλις ροδίσει λίγο ο φιδές (προσέξτε το γιατί αρπάζει γρήγορα) ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατέυετε.
-
4
Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά από το multi και ανακατεύετε ξανά.
-
5
Τέλος ρίχνετε το νερό και το αλάτι (στην φάση αυτή μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κύβο λαχανικών)
-
6
Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
Σχόλια (11)