Ρύζι με Φράουλες
Καθηλωνει τις αισθησεις
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν τσιγαριζω το ρυζι για να μην κιτρινισει.. Εαν θελετε προσθεστε και λιγη σκονη τζιντερ στην αρχη. Η ολη ιστορια να γινει σε μετρια προς χαμηλη φωτια οσο περναει ο χρονος. Τις ολοκληρες φραουλες τοποθετηστε τις περιμετρικα στο πιατο ή στην πιατελαΠροτιμηστε μια μακροστενη πιατελα
Υλικά
-
500 γρ φράουλες
-
2 κουπες τσαγιου ρύζι (για πιλαφι, λευκο)
-
3 κουταλιες σουπας κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλια βούτυρο γάλακτος
-
1 κουταλια σησαμέλαιο
-
4 κουπες νερό (περιπου)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ενα μεγαλο τηγανι βαζουμε να βρασουν οι δυο κουπες νερο.
-
2
Προσθετουμε το σησαμελαιο και το βουτυρο. Ακολουθως βαζουμε το ρυζι να βρασει.
-
3
Ανακατευουμε συγχρονως..
-
4
Τεμαχιζουμε τα 2/3 απο τις φραουλες (καθαρισμενες και κομμενες στη μεση) και κρατουμε το 1/3 ολοκληρες για το "ντεκορ"
-
5
Εαν χρειαστει προσθετουμε νερο μεχρι το ρυζι να αρχιζει να μαλακωνει.
-
6
3-4 λεπτα πριν το τελος προσθετουμε τις κομμενες φραουλες μαζι με την κρεμα γαλακτος ανακατευοντας απαλα...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)