Ρύζι με γαρίδες και νόστιμη σάλτσα
Ρύζι με γαρίδες, λαχανικά και κρόκο Κοζάνης
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά το φαγητό μπορεί να γίνει και με φρέσκιες γαρίδες και να είναι ακόμα πιο νόστιμο.Αν στο λαδάκι που τσιγαρίζουμε τις γαρίδες προσθέσουμε και λίγο λάδι από βαζάκι με λιαστές ντομάτες, το φαγητό μας θα γίνει ακόμα καλύτερο.
Υλικά
-
1 κούπα ρύζι
-
1 συσκευασία γαριδούλες καθαρισμένες
-
1 φλυτζανάκι λάδι
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, αποξηραμένο κρεμμύδι
-
το χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι
-
1 κουταλιά κοφτή corn flour
-
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι σε 2 1/2 κούπες βραστό νερό μαζί με τα λαχανικά, μέχρι να γίνει σπυρωτό και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το λάδι μαζί με τα μπαχαρικά και το ξύσμα και μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε ελαφρά τις γαριδούλες.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
-
4
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι αν χρειαστεί.
-
5
Μόλις γίνουν οι γαρίδες τις προσθέτουμε στο ρύζι, τις ανακατεύουμε και τις τοποθετούμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε.
-
6
Σε μισό ποτηράκι κρύο νερό ανακατεύουμε μία κουταλιά corn flour και το προσθέτουμε στο ζουμάκι από τις γαρίδες για να δέσει η σαλτσούλα του.
-
7
Μόλις δέσει η σάλτσα, και τη βάζουμε πάνω από το ρυζάκι μας χρησιμοποιώντας όμως ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείματα της γαρίδας.
-
8
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Σχόλια (6)