Ρύζι με κάρυ και μπέικον
Αυτό το ρύζι είναι ιδανικό για τραπέζι λόγω εμφάνισης και φυσικά λόγω γεύσης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του ρυζιού που θα βάλουμε στο μίγμα εξαρτάται από το τι θέλουμε να υπερισχύει στον ουρανίσκο μας. Επίσης είναι σημαντικό να μην έχει πολλά υγρά ή λάδια το μίγμα γιατί στο ξεφορμάρισμα θα στραγγίξουν στη πιατέλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι αλλά να κρατάει λίγο.
-
2
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι.
-
3
Μόλις αρχίσει να μαραίνεται ρίχνουμε τις πιπεριές και τον αρακά. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά και τέλος ρίχνουμε το μπέικον.
-
4
Σβήνουμε με λίγο νεράκι ή λίγο λευκό κρασί και ρίχνουμε τον κύβο, το κάρυ (όσο θέλουμε) και λίγο πιπέρι.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ'αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές κι ο αρακάς.
-
6
Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε ανοιχτή τη κατσαρόλα να φύγουν τα υγρά. Πρέπει να είναι στεγνό το μίγμα.
-
7
Παίρνουμε το ρύζι και το αδειάζουμε στη κατσαρόλα με το μίγμα.
-
8
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε φόρμα.
Σχόλια (4)