Ρύζι με κοτόπουλο a la ross
Γρήγορο και εύκολο πεντανόστιμο ρυζάκι για εντυπωσιακά γκουρμε πιάτα με γεύση που σε εκτοξεύει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι δοσολογίες είναι κατά προσέγγιση καθώς βρίσκονται ακόμα σε "πειραματικό" στάδιο. Το αποτέλεσμα ήτανε εξαιρετικότατο το προτεινώ ανεπιφύλακτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το ρύζι με λίγο λαδάκι για 5 λεπτά.
-
2
Το ρίχνουμε να βράσει σε ήδη βρασμένο νερό. Προσθέτουμε κανέλα, κάρυ και λίγο αλάτι.
-
3
Βράζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και βάζουμε λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε απαλά. Το αφήνουμε στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι.
-
4
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο 10-15 λεπτά.
-
5
Έπειτα το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
-
6
Στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε με λίγο κρεμμύδι (κομμένο σε λωρίδες) κάρυ και chili (τσιλι) μέχρι να ρουφήξει τα υγρά από το chili (τσιλι).
-
7
Προσθέτουμε και το ρύζι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί προσθέτοντας και άλλο τσιλι (90ml) μέχρι να ροδίσουνε και είναι έτοιμο.
-
8
Σερβίρουμε με καροτάκι κομμένο σε λωρίδες και λίγο πιπεράκι κόκκινο από πάνω για ντεκόρ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια