Ρύζι με κοτόπουλο, πιπεριές και κάσιους
Αρωματικό ρύζι basmati με πιπεριές, λαχανικά, κοτόπουλο και κάσιους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κοτόπουλο μπορεί να αντικατασταθεί με χοιρινό ψαρονέφρι ή με μοσχαρίσιο φιλέτο ή αν προτιμάτε γίνετε πολύ ωραίο και χωρίς καθόλου κρέας. Ακόμη, αν δεν έχετε μπορείτε να παραλείψετε το φυστικέλαιο και να αυξήσετε το ηλιέλαιο. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
2 φλιτζάνια ρύζι basmati
-
1/2 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
-
1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
-
1/2 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες
-
100 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου βρασμένα
-
400 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
-
100 γρ. κάσιους σε κομματάκια
-
100 γρ. αρακά κατεψυγμένο και βρασμένο
-
1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
-
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
-
2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο
-
αλάτι και πιπέρι καγιέν (ή απλό πιπέρι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε 4 φλιτζάνια νερό με αλάτι. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
-
2
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό σκεύος ή wok το ηλιέλαιο μαζί με το φυστικέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το καρότο ανακατεύοντας διαρκώς για 8 – 9 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, τον αρακά και τα κάσιους. Ρίχνουμε αλάτι και όσο πιπέρι καγιέν αντέχουμε και στη συνέχεια το ρύζι ανακατεύοντας καλά για 2-3 λεπτά ακόμη.
-
4
Βάζουμε στη φόρμα το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά.
-
5
Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και στολίζουμε με μικρά μπουκετάκια από το μπρόκολο και κάσιους.
Σχόλια (6)