Ρύζι με λαχανικά 2
Είναι εύκολο. Είναι νόστιμο. Είναι θρεπτικό. Είναι γρήγορο...άρα γίνεται αυτόματα και αγαπημένο!!
Υλικά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
-
1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης) ψιλοκομμένη
-
1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη
-
2 μανιτάρια Portobello ψιλοκομμένα
-
4 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
-
2 καρότα κομμένα κυβάκια
-
2 κπ.τσ. ρύζι κίτρινο
-
1 κύβο κότας διαλυμένο σε 6 κπ. τσ. ζεστό νερό ή σπιτικό ζωμό αν υπάρχει, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε σε 5 κτ.σπ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να "λαδωθεί". Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό, νοστιμίζοντας ενδιάμεσα με αλάτι. Η αναλογία νερού - ρυζιού είναι 1 προς 3. Οπότε μόλις τελειώσει ο ζωμός μας, το ρυζάκι μας είναι έτοιμο.
-
2
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για λίγο και στην συνέχεια σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με τριμμένο τυράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Καλή όρεξη..
Σχόλια (3)