Ρύζι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά (Aroz negro)
Ρύζι "μαυρισμένο" με το μελάνι σουπιάς. Μια εξαιρετική σε γεύση και εντυπωσιακή σε εμφάνιση συνταγή από την Ανδαλουσία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι αυθεντική από την Αλμερία. Το μελάνι σουπιάς μπορούμε να το βρούμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ σε κατεψυγμένη μορφή. Αλλιώς παγώστε 2-3 σουπιές με το μελάνι τους και μετά αφαιρέστε τη σακουλίτσα κάθε σουπιάς και ξεπαγώστε. Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ρηχό, φαρδύ και αντικολλητικό.
Υλικά
-
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες σε ροδέλες
-
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
-
2 πιπεριές σε καρέ
-
4 σκόρδα ψιλοκομμένα
-
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό ή χυμό από θαλασσινά, γαρίδες και λαχανικά (περίπου 1 λίτρο)
-
Μελάνι σουπιάς
-
600 γρ. ρύζι για ρυζότο
-
1 ποτηράκι κρασί
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε σε φαρδύ αντικολλητικό πλακερό σκεύος το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
-
2
Προσθέτουμε τις σουπιές και τσιγαρίζουμε.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό λαχανικών και το μελάνι σουπιάς.
-
4
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
5
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
-
6
Όταν αρχίζει και στεγνώνει αρκετά, κατεβάζουμε απ' τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα ή χαρτί αντικολλητικό για ψήσιμο και αφήνουμε να τραβήξει.
Σχόλια (3)