κύρια φωτογραφία συνταγής Ρύζι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά (Aroz negro)
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Ρύζι "μαυρισμένο" με το μελάνι σουπιάς. Μια εξαιρετική σε γεύση και εντυπωσιακή σε εμφάνιση συνταγή από την Ανδαλουσία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι αυθεντική από την Αλμερία. Το μελάνι σουπιάς μπορούμε να το βρούμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ σε κατεψυγμένη μορφή. Αλλιώς παγώστε 2-3 σουπιές με το μελάνι τους και μετά αφαιρέστε τη σακουλίτσα κάθε σουπιάς και ξεπαγώστε. Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ρηχό, φαρδύ και αντικολλητικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες σε ροδέλες
  2. 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  3. 2 πιπεριές σε καρέ
  4. 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  5. 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό ή χυμό από θαλασσινά, γαρίδες και λαχανικά (περίπου 1 λίτρο)
  6. Μελάνι σουπιάς
  7. 600 γρ. ρύζι για ρυζότο
  8. 1 ποτηράκι κρασί
  9. Ελαιόλαδο
  10. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε σε φαρδύ αντικολλητικό πλακερό σκεύος το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις σουπιές και τσιγαρίζουμε.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό λαχανικών και το μελάνι σουπιάς.

  4. 4

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Όταν αρχίζει και στεγνώνει αρκετά, κατεβάζουμε απ' τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα ή χαρτί αντικολλητικό για ψήσιμο και αφήνουμε να τραβήξει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Tarantula
Tarantula @cook_8480872
Πάρα πολύ νόστιμο. \nΈβαλα κεδροκούκουτσο και κόλιανδρο, και έγινε πάρα πού καλό

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ