Ρύζι με σαφράν και λαχανικά
Μία ωραία και χρωματιστή ιδέα για τραπέζι
Λίγα μυστικά ακόμα
TIPSΚαλό είναι να μη χρησιμοποιήσουμε ρύζι που βράζει σε φακελάκια γιατί δεν χρωματίζεται καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο βρασμό και ένα κύβο κότας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κομμένα και κατεψυγμένα λαχανικά, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες.
Υλικά
-
400 γρ. ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
-
1 μεσαίο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
-
1 χούφτα αρακά (κατεψ.)
-
1 χούφτα σπυριά καλαμποκιού
-
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
-
3-4 κ.σ. κουκουνάρι
-
200 γρ. μπέικον
-
10 γρ. Σαφράν σε σκόνη
-
Γλυκιά Πάπρικα
-
2-3 κ.σ. βούτυρο
-
Αλάτι / Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό και βράζετε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά. Στο νερό προσθέτετε αλάτι, όλο το σαφράν και την πάπρικα.
-
2
Αφού γίνει το ρύζι, το σουρώνετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Το χρώμα του ρυζιού, όπως θα δείτε είναι κατακίτρινο. Αυτό είναι και το κλού μας !
-
3
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον τεμαχισμένο και μόλις τσιγαριστεί και αυτό προσθέτουμε το ρύζι με τα λαχανικά. Το ανακατεύουμε απαλά 2-3 φορές ώστε να ανακατευθούν όλα τα υλικά.
-
5
Κατόπιν το βάζουμε σε μία φόρμα κέικ και το αφήνουμε 2 λεπτάκια.
-
6
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Σχόλια (3)