κύρια φωτογραφία συνταγής Ρύζι Μπάσματι με παραδοσιακό Ινδικό τρόπο
tarlochanaki
tarlochanaki @cook_8466617
,ελλάδα

Ο τρόπος αυτός είναι παραδοσιακός και συνοδεύει όλα τα φαγητά που έχουν σάλτσα. Η κανονική ονομασία του ρυζιού είναι Μπάσματι και όχι μπασμάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 0.5 κιλό ρύζι μπάσματι
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο άκοπο
  3. λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά.

  2. 2

    Μετά το στραγγίζουμε, βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί το λάδι βάζουμε το κύμινο και αμέσως μετά το ρύζι.

  3. 3

    Το τσιγαρίζουμε για 4 με 5 λεπτά και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο ίσα ίσα να σκεπάσει το ρύζι και λίγο παραπάνω.

  4. 4

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό αλλά μόνο ζεστό.

  5. 5

    Μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι το ανακατεύουμε αργά και που, απαλά απαλά όχι δυνατά και να σπάσουμε το ρύζι. Αυτό το κάνουμε για να μην κολλήσει κάτω.....

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Μέρα
Μέρα @cook_8494412
Άψογο!!!! και αρωματικό!!!! Οι κάπως πιό \"απλές\" συνταγές είναι και οι ουσιαστικότερες!!!! Σε ευχαριστώ πολύ tarlochanaki!!!!

Από

tarlochanaki
tarlochanaki @cook_8466617
στις
,ελλάδα