Ρύζι Μπάσματι με παραδοσιακό Ινδικό τρόπο
Ο τρόπος αυτός είναι παραδοσιακός και συνοδεύει όλα τα φαγητά που έχουν σάλτσα. Η κανονική ονομασία του ρυζιού είναι Μπάσματι και όχι μπασμάτι.
Υλικά
-
0.5 κιλό ρύζι μπάσματι
-
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο άκοπο
-
λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά.
-
2
Μετά το στραγγίζουμε, βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί το λάδι βάζουμε το κύμινο και αμέσως μετά το ρύζι.
-
3
Το τσιγαρίζουμε για 4 με 5 λεπτά και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο ίσα ίσα να σκεπάσει το ρύζι και λίγο παραπάνω.
-
4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό αλλά μόνο ζεστό.
-
5
Μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι το ανακατεύουμε αργά και που, απαλά απαλά όχι δυνατά και να σπάσουμε το ρύζι. Αυτό το κάνουμε για να μην κολλήσει κάτω.....
Σχόλια (3)