
Ρύζι συνοδευτικό

Ένα ρύζι με έντονη γεύση και άρωμα που μπορεί να φαγωθεί και μόνο του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά κάποιες φορές αντί για κουρκουμά και τζίντζερ βάζω γκραμ μασαλα ή πιο συχνά ρίχνω κουρκουμά και τζίντζερ με τα μάτια κλειστά! Είναι ένα υπέροχο γευστικά και διατροφικά ρύζι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.Αν θέλετε προσθέστε και κάποιο καρύκευμα ή κάποια καυτερή πιπεριά.Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά και ψαρικά όπως και να είναι μαγειρεμένα. Δοκιμάστε το!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
-
2
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και τα γαρύφαλλα. Αφού τα γυρίσουμε 3-4 φορές στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το ρύζι ίσα να χρυσίσει.
-
3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα καρυκεύματα και το νερό και βράζουμε έως ότου πιει τα ζουμιά του. Το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτό.
-
4
Σερβίρουμε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια