Ρυζόγαλο για πρωινό
Τώρα που αρχίζει και χειμωνιάζει, είναι ωραίο να φτιάχνεις για την οικογένεια ζεστό και θρεπτικό πρωινό. Το ρυζόγαλο αυτό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς περιττά συστατικά. Τρώγεται ζεστό και είναι ιδανικό για τα παιδιά, μιας και θα τα κρατήσει χορτάτα στο σχολείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καθ'όλη την διάρκεια μαγειρέματος, έχουμε χαμηλή την φωτιά. Επίσης, είναι σημαντικό το γάλα που θα προσθέσουμε να μην είναι εντελώς κρύο, για να μην "κόψει". Χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα για να μετρήσουμε το ρύζι, το γάλα και το νερό
Υλικά
-
1 κούπα ρύζι τύπου Καρολίνα
-
2 κούπες νερό
-
2 κούπες γάλα
-
2,5-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό (1-2 φορές)
-
2
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις 2 κούπες νερό και βάζουμε στην χαμηλή φωτιά, ΧΩΡΙΣ να ανακατεύουμε το ρύζι.
-
3
Μόλις απορροφήσει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε τις 2 κούπες γάλα (ελαφρώς ζεστό).
-
4
Ανακατεύουμε καλά.
-
5
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.
-
6
Ανακατεύουμε που και που μην μας καεί απο κάτω. Σε περίπου 10-15 λεπτά είναι έτοιμο.
-
7
Το ρυζόγαλο αυτό τρώγεται ζεστό. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.
Σχόλια (6)