Ρυζόγαλο καραμέλα

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Έφη ΤουΧάρη
Έφη ΤουΧάρη @cook_8508860
,

Πανεύκολο ρυζόγαλο με γεύση καραμέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κανέλα επιβάλεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάι κανέλα ή όποιο άλλο τσάι προτιμάτε, πχ. βανίλια, μήλο κανέλα ακόμα και μέντα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
5 μπωλάκια σαν της φωτογραφίας
  1. 2 κούπες νερό
  2. 5 κουταλιές ρύζι γλασσέ
  3. 2 φακελάκια τσάι καραμέλα
  4. 5 κούπες γάλα
  5. 5 κουταλιές ζάχαρη
  6. 9 κουταλιές κορν φλάουρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι στις 2 κούπες νερό μαζί με τα φακελάκια του τσαγιού μέχρι να σωθεί το νερό.

  2. 2

    Αφαιρούμε τα φακελάκια.

  3. 3

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα εκτός από μια κούπα στην οποία διαλύουμε το κορν φλάουρ.

  4. 4

    Μόλις ξαναπάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το διαλυμένο κορνφλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

  5. 5

    Μοιράζουμε σε 5 μπωλάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Έφη ΤουΧάρη
στις
,