Ρυζόγαλο καραμέλα
Πανεύκολο ρυζόγαλο με γεύση καραμέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κανέλα επιβάλεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάι κανέλα ή όποιο άλλο τσάι προτιμάτε, πχ. βανίλια, μήλο κανέλα ακόμα και μέντα.
Υλικά
-
2 κούπες νερό
-
5 κουταλιές ρύζι γλασσέ
-
2 φακελάκια τσάι καραμέλα
-
5 κούπες γάλα
-
5 κουταλιές ζάχαρη
-
9 κουταλιές κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι στις 2 κούπες νερό μαζί με τα φακελάκια του τσαγιού μέχρι να σωθεί το νερό.
-
2
Αφαιρούμε τα φακελάκια.
-
3
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα εκτός από μια κούπα στην οποία διαλύουμε το κορν φλάουρ.
-
4
Μόλις ξαναπάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το διαλυμένο κορνφλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-
5
Μοιράζουμε σε 5 μπωλάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια