Ρυζόγαλο με basmati και γάλα καρύδας
Είναι ένα πολύ εύγεστο και θρεπτικό επιδόρπιο για Vegan και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγο μείγμα κάνελλας και άχνης ζάχαρης την ώρα που θα σερβίρουμε. Η συνταγή είναι από μαθήματα χορτοφαγίας που πήρα στο Τορόντο
Υλικά
-
1 φλ. ρύζι basmati
-
1 ξύλο κανέλλας
-
2 φλ. γάλα σόγια με άρωμα βανίλιας ή απλό γάλα και προσθέτουμε άρωμα βανίλιας
-
2 φλ. γάλα καρύδας με λίγα λιπαρά (το βρίσκουμε σε κονσέρβα)
-
6 φλ. φρούτα κομμένα σε μέτρια κομμάτια (φράουλες, βατόμουρα, πεπόνι, ακτινίδια, μπανάνα και ότι σας αρέσει αρκεί να μην έχουμε γλυκά και ξινά φρούτα μαζί)
-
15 κομμάτια ξηρούς καρπούς ανάλατους και άψητους ψιλοκομμένους (καλύτερα αμύγδαλα ή κάσιους)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι.
-
2
Το βάζουμε σε μπολ με αρκετό κρύο νερό και το αφήνουμε για 20 λεπτά
-
3
Κατόπιν το σουρώνουμε και και το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα σόγιας και το ξύλο κανέλλας.
-
4
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφύσει όλο το γάλα.
-
5
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε ξανά και αφήνουμε πάλι να απορροφηθεί το υγρό ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.
-
6
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε το ξύλο κανέλλας.
-
7
Το βάζουμε σε μεγάλο γυάλινο μπολ για να πάρει χρώμα και ξεφορμάρουμε σε μεγάλη πιατέλα. Τοποθετούμε τα φρούτα ολόγυρα και μερικές ολόκληρες φράουλες στο πάνω μέρος του ρυζιού και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τους οποίους για περισσότερη γευση μπορούμε να τους ψήσουμε στο φούρνο.
Σχόλια (7)
Ό,τι πρέπει για τη νηστεία που έρχεται!!
Κάθε νηστήσιμο (vegan) ευπρόσδεκτο....