κύρια φωτογραφία συνταγής Ρυζόγαλο με basmati και γάλα καρύδας
malegou
malegou @cook_8450271
,Ελλάδα

Είναι ένα πολύ εύγεστο και θρεπτικό επιδόρπιο για Vegan και όχι μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγο μείγμα κάνελλας και άχνης ζάχαρης την ώρα που θα σερβίρουμε. Η συνταγή είναι από μαθήματα χορτοφαγίας που πήρα στο Τορόντο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 μερίδες
  1. 1 φλ. ρύζι basmati
  2. 1 ξύλο κανέλλας
  3. 2 φλ. γάλα σόγια με άρωμα βανίλιας ή απλό γάλα και προσθέτουμε άρωμα βανίλιας
  4. 2 φλ. γάλα καρύδας με λίγα λιπαρά (το βρίσκουμε σε κονσέρβα)
  5. 6 φλ. φρούτα κομμένα σε μέτρια κομμάτια (φράουλες, βατόμουρα, πεπόνι, ακτινίδια, μπανάνα και ότι σας αρέσει αρκεί να μην έχουμε γλυκά και ξινά φρούτα μαζί)
  6. 15 κομμάτια ξηρούς καρπούς ανάλατους και άψητους ψιλοκομμένους (καλύτερα αμύγδαλα ή κάσιους)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένουμε καλά το ρύζι.

  2. 2

    Το βάζουμε σε μπολ με αρκετό κρύο νερό και το αφήνουμε για 20 λεπτά

  3. 3

    Κατόπιν το σουρώνουμε και και το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα σόγιας και το ξύλο κανέλλας.

  4. 4

    Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφύσει όλο το γάλα.

  5. 5

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε ξανά και αφήνουμε πάλι να απορροφηθεί το υγρό ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.

  6. 6

    Αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε το ξύλο κανέλλας.

  7. 7

    Το βάζουμε σε μεγάλο γυάλινο μπολ για να πάρει χρώμα και ξεφορμάρουμε σε μεγάλη πιατέλα. Τοποθετούμε τα φρούτα ολόγυρα και μερικές ολόκληρες φράουλες στο πάνω μέρος του ρυζιού και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τους οποίους για περισσότερη γευση μπορούμε να τους ψήσουμε στο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Vika
Vika @cook_8450154
Kαταπληκτική φαίνεται....
Ό,τι πρέπει για τη νηστεία που έρχεται!!
Κάθε νηστήσιμο (vegan) ευπρόσδεκτο....

Από

malegou
malegou @cook_8450271
στις
,Ελλάδα
Είμαι διακοσμήτρια-γραφίστας και τελευταία πήρα το δίπλώμά μου ώς Nail Technician. Λάτρεύω την μαγειρική και αυτό το χόμπι με έκανε να δουλέψω επαγγελματικά σε εστιατόρια για 4 χρόνια. Αυτό ήταν το καλύτερό μου!!! Τώρα προσπαθώ και λιγάκι στην ζαχαροπλάστική που δεν θεωρώ ότι είναι το δυνατό μου σημείο( .... αλλά ελπίζω σύντομα να γίνει! Γενικά μου αρέσει να κάνω διάφορα πράγματα και να πειραματίζομαι αλλά πάντα δημιουργικά!!!
Δες περισσότερα