Ρυζόγαλο νηστίσιμο
Η απίθανη γεύση των σαρακοστιανών!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθάει το ρύζι να "χυλώσει".
Υλικά
-
1 φλυτζάνι ρύζι γλασσέ
-
7 κ.σ. ζάχαρη
-
6 κ.σ. γάλα νηστίσιμο compleat
-
φλούδα από πορτοκάλι
-
φλούδα από λεμόνι
-
1 ξυλάκι καννέλα
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το νερό (όχι να κοχλάσει), ρίχνουμε τα νηστίσιμο γάλα και το ανακατεύουμε με σίρμα για να διαλύσει και να μην κόψει.
-
2
Κατόπιν ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει και κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι, τις φλούδες και την καννέλα.
-
3
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 4.
-
4
Μόλις βράσει το ρύζι, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε νερό βρύσης και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφαιρούμε τις φλούδες και την καννέλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το με καννέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)