κύρια φωτογραφία συνταγής Ρυζόγαλο σοκολάτας
Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
,Ελλάδα

Μια παραλλαγή του κλασικού ρυζόγαλου για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
4-6 μπωλ
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  3. 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  4. 5 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
  5. λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω το ρύζι σε μια κατσαρόλα και ρίχνω λίγο νερό, τόσο όσο να καλύψει ελαφρά το γλασσέ όταν το βάλω στην κατσαρόλα. Το βράζω μέχρι να πιει το ζουμί του.

  2. 2

    Σε μια κούπα ανακατεύω το κορν φλάουρ με λίγο γάλα. Ρίχνω το υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, ανακατεύοντας διαρκώς.

  3. 3

    Όταν φουσκώσει, χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ, και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Τότε ρίχω την κουβερτούρα.

  4. 4

    Τ' αφήνω να κρυώσει για λίγο και γεμίζω μπολ, ποτήρια του ουίσκι ή ο,τι με βολεύει και το αφήνω εκτός ψυγείου να κρυώσουν εντελώς. Μετα τα βάζω στο ψυγείο και σερβίρω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

giannak
giannak @cook_8452827
Πάρα πολύ καλό ιδιαίτερα όταν τρώγεται παγωμένο. Το έχω δοκιμάσει και με μερέντα και είναι εξαιρετικό. Μπράβο για την ωραία συνταγούλα!

Από

Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
στις
,Ελλάδα
https://www.facebook.com/MaryKatGr/ να αφήνουμε ότι μας βαραίνει για να μπορεί η καρδιά μας να πετά
Δες περισσότερα