Ρυζόγαλο στον φούρνο
Μια αλλη εκδοση του ρυζογαλου...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε πιο γλυκο το ρυζογαλο μπορουμε να προσθεσουμε λιγη ζαχαρη ακομη, μπορουμε ακομη αντι για λεμονι να βαλουμε ξυσμα πορτοκαλιου ή μανταρινιου ή ακομη και σκετη βανιλλινη.
Υλικά
-
250 γρ. ρυζι γλασε
-
1 λιτρο γαλα
-
50 γρ. ζαχαρη
-
1-2 αυγα
-
ξυσμα λεμονιου ή πορτοκαλιου
-
1 κουταλακι αλατι
-
50 γρ. σταφιδες
-
λιγες νυφαδες βουτυρο
-
χοντροκομμενα φουντουκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλενουμε το ρυζι και το βραζουμε με το γαλα και το αλατι, το αφηνουμε να μαλακωσει το ρυζι και το σβηνουμε
-
2
Χτυπαμε τους κροκους, την ζαχαρη και το ξυσμα μεχρι να αφρατεψουν και τα προσθετουμε στο κρυο ρυζογαλο
-
3
Χτυπαμε και την μαρεγκα απο τα ασπραδια και προσθετουμε επισης
-
4
Τελος προσθετουμε το βουτυρο και τα φουντουκια, το βαζουμε στο πυρεξ και ψηνουμε για μιση ωριτσα στους 180 βαθμους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)