Ρυζόγαλο

Bαθμολογία: 4.8095
       
 
63 ψήφοι
EYTYXHS, 01.01.05

Περιγραφή

Εύκολο νόστιμο και θρεπτικό, τρώγεται όλες τις ώρες. Σε πολλούς αρέσει, αλλά όσοι δεν πίνουν γάλα συνήθως δεν τρωνε ούτε ρυζόγαλο. Τρώγεται ζεστό ή κρύο
Ρυζόγαλο
photo: zanice

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα τσαγιού νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βανίλια
  • Κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Περιέχει: Γάλα , Ρύζι
Σερβίρει: 5-6
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ www.pastitsio.gr

Σχετικές συνταγές

    68 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 28-5-07  
    βρε ευτυχη, ο μαμα κουζινας εισαι???
    #
    Σχόλιο από Fran, 29-5-07  
    Πραγματικά συνταγή της μαμας. Μπράβω βρε Έυτύχη, .... γενικά για όλα (εκπομπή, συνταγές και κυρίως διάθεση),
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 29-5-07  
    Ασε. Το ψαξα... Την ιδια συνταγη, επακριβως, την εχει πακεταρει και σε αλλα sites....
    Κατι σαν εμμεση διαφημιση μου κανει....
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-1-08  
    Πολυ νοστιμο!!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από apla_thyliko, 14-2-09  
    Ιδιαιτερα νοστιμο!!!!!!!!!
    πολυ ευκολο και υγιεινο επιδορπιο......
    ευγε!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 12-9-09  
    τελειο!!!!!!ευκολο και πολυ νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από dallia, 17-10-09  
    Έφτιαξα σήμερα για πρώτη φορά στην ζωή μου ρυζόγαλο! Η συνταγή πανεύκολη, και το αποτέλεσμα πολύ καλό!! Ο άντρας μου τσάκισε ήδη 2 μπωλάκια με διπλή ποσότητα!! Ανυπομονώ να μεγαλώσει κι ο γιος μου και να του φτιάχνω να τρώει από το να του δίνω συνέχεια κρέμες εμπορίου με περιττές θερμίδες!
    #
    Σχόλιο από tito, 9-12-09  
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 19-2-10  
    Ευχαριστούμε Ευτύχη για την πετυχημένη συνταγή!!Είχα δοκιμάσει πολλές φορές να φτιάξω ρυζόγαλο αλλά ποτέ δεν είχε πετύχει απόλυτα στις αναλογίες:ποσότητα ρυζιού-γάλα-corn flour. Επειδή είμαι fun των γλυκών ίσως θα έβαζα λιγάκι παραπάνω ζάχαρη. Στον σύζηγο όμως άρεσε πάρα πολύ και δεν είχε καμία παρατήρηση!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-5-10  
    Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω χρόνια!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 31-8-10  
    για ακόμα μία φορά είναι τέλειο. εγώ απλά βάζω ποιο λίγη ζάχαρη και το δένω με κρέμα γιώτης που έχει και αυτή ζάχαρη και κατα το μαγείρεμα βάζω μία πρέζα κανέλα ή λίγο ξίσμα λεμόνι
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-9-10  
    Νόστιμο, μου έλυσε τα χέρια....σε μια κρίση υπογλυκαιμίας.
    #
    Σχόλιο από Μικρή Γιαπωνέζα, 7-9-10  
    Πράγματι πολύ ευκολή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα. Την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και την απολαμβάνουμε κάθε φορά!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 15-9-10  
    Νόστιμο και εύκολο το ρυζογαλάκι.Μόνο η ζάχαρη ήταν πολύ....για τα δικά μου γούστα!! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από siaki_79, 21-9-10  
    ειμαι στο σπιτι του φιλου μου και δεν εχει κορν φλαουερ μπορω να δεσω το ρυζογαλο με λιγο αλευρι? και αν ναι με ποσο ?
    #
    Σχόλιο από evelina20, 29-10-10  
    Παιδιά πολύ ωραία η συνταγή αλλά η κατσαρόλα μου έπιασε κρούστα από κάτω...Τι να κάνω;;;;Για να βγει αυτή η κρούστα;;;Δε βγαίνει με τπτ...σας παρακαλω απαντήστε μ...
    #
    Σχόλιο από LOUMA, 2-11-10  
    Para poly nostimo to ryzogalaki!! Eyxaristoume poly gia thn nostimotath syntagh Eytyxh!! BRAVO!
    #
    Σχόλιο από Athinoula79, 5-11-10  
    Θα δοκιμάσω το ΣΚ και θα επανέλθω με πιρουνάκια. Όσο για την κατσαρόλα που έπιασε (και όποτε τυχόν ξαναπιάσει), μπορείτε να βάλετε νερό και ξύδι και να την αφήσετε να μουλιάσει τουλάχιστον 1-2 ώρες. Όσο πιο πολύ το αφήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκολλήσουν τα πάντα από τον πάτο.
    #
    Σχόλιο από Adora, 28-12-10  
    Τέλειο!! Απλό κι ωραίο. Ευχαριστούμε Ευτύχη!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 19-5-11  
    Τέλειο! Η συνταγή είναι ολόιδια με της Χρύσας Παραδείση. Το κάνω συχνά για βραδυνό στα παιδάκια μου.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    62 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 28-5-07  
    βρε ευτυχη, ο μαμα κουζινας εισαι???
    #
    Σχόλιο από Fran, 29-5-07  
    Πραγματικά συνταγή της μαμας. Μπράβω βρε Έυτύχη, .... γενικά για όλα (εκπομπή, συνταγές και κυρίως διάθεση),
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 29-5-07  
    Ασε. Το ψαξα... Την ιδια συνταγη, επακριβως, την εχει πακεταρει και σε αλλα sites....
    Κατι σαν εμμεση διαφημιση μου κανει....
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-1-08  
    Πολυ νοστιμο!!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από apla_thyliko, 14-2-09  
    Ιδιαιτερα νοστιμο!!!!!!!!!
    πολυ ευκολο και υγιεινο επιδορπιο......
    ευγε!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 12-9-09  
    τελειο!!!!!!ευκολο και πολυ νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από dallia, 17-10-09  
    Έφτιαξα σήμερα για πρώτη φορά στην ζωή μου ρυζόγαλο! Η συνταγή πανεύκολη, και το αποτέλεσμα πολύ καλό!! Ο άντρας μου τσάκισε ήδη 2 μπωλάκια με διπλή ποσότητα!! Ανυπομονώ να μεγαλώσει κι ο γιος μου και να του φτιάχνω να τρώει από το να του δίνω συνέχεια κρέμες εμπορίου με περιττές θερμίδες!
    #
    Σχόλιο από tito, 9-12-09  
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 19-2-10  
    Ευχαριστούμε Ευτύχη για την πετυχημένη συνταγή!!Είχα δοκιμάσει πολλές φορές να φτιάξω ρυζόγαλο αλλά ποτέ δεν είχε πετύχει απόλυτα στις αναλογίες:ποσότητα ρυζιού-γάλα-corn flour. Επειδή είμαι fun των γλυκών ίσως θα έβαζα λιγάκι παραπάνω ζάχαρη. Στον σύζηγο όμως άρεσε πάρα πολύ και δεν είχε καμία παρατήρηση!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-5-10  
    Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω χρόνια!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-9-10  
    Νόστιμο, μου έλυσε τα χέρια....σε μια κρίση υπογλυκαιμίας.
    #
    Σχόλιο από Μικρή Γιαπωνέζα, 7-9-10  
    Πράγματι πολύ ευκολή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα. Την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και την απολαμβάνουμε κάθε φορά!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 15-9-10  
    Νόστιμο και εύκολο το ρυζογαλάκι.Μόνο η ζάχαρη ήταν πολύ....για τα δικά μου γούστα!! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από LOUMA, 2-11-10  
    Para poly nostimo to ryzogalaki!! Eyxaristoume poly gia thn nostimotath syntagh Eytyxh!! BRAVO!
    #
    Σχόλιο από Athinoula79, 5-11-10  
    Θα δοκιμάσω το ΣΚ και θα επανέλθω με πιρουνάκια. Όσο για την κατσαρόλα που έπιασε (και όποτε τυχόν ξαναπιάσει), μπορείτε να βάλετε νερό και ξύδι και να την αφήσετε να μουλιάσει τουλάχιστον 1-2 ώρες. Όσο πιο πολύ το αφήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκολλήσουν τα πάντα από τον πάτο.
    #
    Σχόλιο από Adora, 28-12-10  
    Τέλειο!! Απλό κι ωραίο. Ευχαριστούμε Ευτύχη!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 19-5-11  
    Τέλειο! Η συνταγή είναι ολόιδια με της Χρύσας Παραδείση. Το κάνω συχνά για βραδυνό στα παιδάκια μου.
    #
    Σχόλιο από peteinitsa, 8-8-11  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο. Μπράβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από keva1, 3-9-11  
    Υπέροχο!!! Μου θύμισε την παιδικη μου ηλικία, δεν πρόλαβε καν να κρυωσει και ήδη εξαφανίστηκε χθες βράδυ. Τώρα ετοιμάζω κι άλλο...;)
    #
    Σχόλιο από alien, 11-9-11  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!!ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΓΑΛΑ 2%,ΚΑΙ CUSTARD POWDER ANTI ΓIA CORN FLOUR!!!ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ Η ΓΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από siaki_79, 21-9-10  
    ειμαι στο σπιτι του φιλου μου και δεν εχει κορν φλαουερ μπορω να δεσω το ρυζογαλο με λιγο αλευρι? και αν ναι με ποσο ?
    #
    Σχόλιο από evelina20, 29-10-10  
    Παιδιά πολύ ωραία η συνταγή αλλά η κατσαρόλα μου έπιασε κρούστα από κάτω...Τι να κάνω;;;;Για να βγει αυτή η κρούστα;;;Δε βγαίνει με τπτ...σας παρακαλω απαντήστε μ...
    #
    Σχόλιο από jenny-cook, 12-7-11  
    μου αρεσει πολλυ η συνταγη σου!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από love to cook, 31-8-10  
    για ακόμα μία φορά είναι τέλειο. εγώ απλά βάζω ποιο λίγη ζάχαρη και το δένω με κρέμα γιώτης που έχει και αυτή ζάχαρη και κατα το μαγείρεμα βάζω μία πρέζα κανέλα ή λίγο ξίσμα λεμόνι
    #
    Σχόλιο από salvajita, 7-10-12  
    Για πρώτη φορά δοκίμασα να φτιάξω ρυζόγαλο καθότι ποτέ δεν μου άρεσε ως γεύση, αλλα πλέον κάθε φορά που κάνω τη συνταγή σου γίνεται ανάρπαστο!Απλά χρησιμοποιώ φυσική βανίλια και προσθέτω λίγη βανίλια ή μαστίχα υποβρύχιο, αφαιρώντας βέβαια αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης.Γίνεται πολύ αρωματικό!
    #
    Σχόλιο από Βασιαα24, 27-7-13  
    φανταστικη η συνταγη μολις την εφτιαξα:) βγηκε πολυ ωραια..περιμενω να κρυωσει και να μου πουν τις εντυπωσεις τους:) εγω προσθεσα επιπλεον μια βανιλια σε φακελακι που ειχε μαζι σκονη πορτοκαλιου και λεμονιου απιστευτη γευση:)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της adala965
    kremes-poutinges-
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της stg
    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal