Ρυζόγαλο
Εύκολο νόστιμο και θρεπτικό, τρώγεται όλες τις ώρες. Σε πολλούς αρέσει, αλλά όσοι δεν πίνουν γάλα συνήθως δεν τρωνε ούτε ρυζόγαλο. Τρώγεται ζεστό ή κρύο
Recipe by EYTYXHS
Υλικά
-
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
-
1 κούπα τσαγιού νερό
-
4 κούπες γάλα πλήρες
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
Βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
-
2
Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
-
3
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
-
4
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
5
Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
-
6
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
-
7
Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σχόλια (88)