Ρυζοσαλάτα με θαλασσινά
Είναι πεντανόστιμη σαλάτα και ειδικά όταν ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή την έχω από παλιά και είναι του Νικ. Τσελεμεντέ.
Υλικά
-
2 φλυτζ. ρύζι (για πιλάφι)
-
2 φλυτζ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψ.
-
2 φλυτζ. ανάμεικτα θαλασσινά κατεψ.
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
ελαιόλαδο
-
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
-
Για τη σως
-
χυμός 1 λεμονιού
-
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1/3 φλυτζ. ελαιόλαδο
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε σε αλατισμένο νερό το ρύζι, το σουρώνετε και το βάζετε στη σαλατιέρα.
-
2
Βράζετε τα λαχανικά, τα στραγγίζετε, κρατάτε λίγο ζωμό και τα ρίχνετε στο ρύζι.
-
3
Ξεπαγώνετε, ξεπλένετε πολύ καλά τα θαλασσινά και τα στραγγίζετε (αν χρειάζονται καθάρισμα οι γαρίδες, τις καθαρίζετε).
-
4
Βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, σωτάρετε τα θαλασσινά και κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο. Τα σβήνετε με κρασί και ρίχνετε μέσα το ζουμί που έχετε κρατήσει από τα λαχανικά.
-
5
Ρίχνετε τα θαλασσινά στη σαλατιέρα με το ρύζι και τα λαχανικά και ανακατεύετε.
-
6
Ετοιμάζετε τη σως, περιχύνετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
-
7
Γαρνίρετε με κρεμμυδάκι και μαιντανό.
Σχόλια (5)