κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο αλα μιλανέζε
katerinakeh
katerinakeh @cook_8451271

Κλασσικο ιταλικο ριζοτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα συγκεκριμενα μανιταρια ειναι αρωματικα και μεχρι τωρα τα βρισκω μονο στο βασιλοπουλο, το σαφραν το βρισκω σε συσκεασια χαρτινη, ανα μεριδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μετριο κρεμμυδι
  2. 1 πακετακι αποξηραμενα μανιταρια porcini ( 20 gr)
  3. 1 ποτηρι λευκο κρασι
  4. ρυζι σπυρωτο
  5. σαφραν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τριβουμε το κρεμμυδι και με λιγο λαδι το τσιγαριζουμε.

  2. 2

    Κοβουμε τα μανιταρια κομματακια και τα βαζουμε σε ζεστο νερο.

  3. 3

    Μολις τσιγαριστει το κρεμμυδι ριχνουμε τα μανιταρια και τα σωταρουμε για λιγα λεπτα.

  4. 4

    Ριχνουμε το ρυζι, το σωταρουμε και σβηνουμε με κρασι.

  5. 5

    Μετα αφου σουρωσουμε το ζουμι απο τα μανιταρια, το ριχνουμε κι αυτο.

  6. 6

    Μολις βρασει το ρυζι, ανακατευομε το σαφραν με μισο φλιτζανακι ζεστο νερο.

  7. 7

    Το ριχνουμε στο ριζοτο, ανακατευομε και σερβιρουμε!!

  8. 8

    Πιπερι φρεσκο.

  9. 9

    Τυρι(προεραιτικα).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

bluesax
bluesax @cook_8457814
Το αυθεντικό μιλανέζε χρειάζεται απαραίτητα ζωμό κρέατος ή κότας αντί για νερό, το οποίο το προσθέτουμε σιγά σιγά (όσο πιο σιγά τόσο καλύτερα) αφού σβήσουμε με λευκό κρασί το ρύζι. Το τυρί επίσης να είναι απαραίτητα παρμεζάνα και το σαφράν θέλει να μείνει περισσότερη ώρα στο φλυτζανάκι για να βγάλει το χρώμα του (κανένα τεταρτάκι). Πιστεύω ότι για Μιλανέζε είναι πιο αυθεντική η συνταγή \"Ριζότο με σαφράν\". Ευχαριστούμε

Από

katerinakeh
katerinakeh @cook_8451271
στις