Ριζότο αλα μιλανέζε
Κλασσικο ιταλικο ριζοτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα συγκεκριμενα μανιταρια ειναι αρωματικα και μεχρι τωρα τα βρισκω μονο στο βασιλοπουλο, το σαφραν το βρισκω σε συσκεασια χαρτινη, ανα μεριδα.
Υλικά
-
1 μετριο κρεμμυδι
-
1 πακετακι αποξηραμενα μανιταρια porcini ( 20 gr)
-
1 ποτηρι λευκο κρασι
-
ρυζι σπυρωτο
-
σαφραν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τριβουμε το κρεμμυδι και με λιγο λαδι το τσιγαριζουμε.
-
2
Κοβουμε τα μανιταρια κομματακια και τα βαζουμε σε ζεστο νερο.
-
3
Μολις τσιγαριστει το κρεμμυδι ριχνουμε τα μανιταρια και τα σωταρουμε για λιγα λεπτα.
-
4
Ριχνουμε το ρυζι, το σωταρουμε και σβηνουμε με κρασι.
-
5
Μετα αφου σουρωσουμε το ζουμι απο τα μανιταρια, το ριχνουμε κι αυτο.
-
6
Μολις βρασει το ρυζι, ανακατευομε το σαφραν με μισο φλιτζανακι ζεστο νερο.
-
7
Το ριχνουμε στο ριζοτο, ανακατευομε και σερβιρουμε!!
-
8
Πιπερι φρεσκο.
-
9
Τυρι(προεραιτικα).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)