Ριζότο με αλλαντικά και τυρί κρέμα
Υλικά
-
300 γραμμάρια ρύζι Arborio
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1.500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
-
200 ml λευκό ξηρό κρασί
-
4 φέτες ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο
-
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
-
4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
-
2
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα, και προσθέτετε και το αρμπόριο.
-
3
Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
4
Στην συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά κουταλιά και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τον ζωμό και να έχει βράσει.
-
5
Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, το ζαμπόν μπούτι, την καπνιστή γαλοπούλα, το προσούτο και 150 γραμμάρια τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει το ριζότο.
-
6
Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
-
7
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με μία κουταλιά τυρί κρέμα από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι γύρω-γύρω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια