κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με αλλαντικά και τυρί κρέμα

Ριζότο με αλλαντικά και τυρί κρέμα

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
4
  1. 300 γραμμάρια ρύζι Arborio
  2. 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 1.500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
  5. 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  6. 4 φέτες ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο
  7. 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  8. 4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
  9. 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  10. αλάτι
  11. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  12. 300 γραμμάρια τυρί κρέμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

  2. 2

    Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα, και προσθέτετε και το αρμπόριο.

  3. 3

    Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  4. 4

    Στην συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά κουταλιά και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τον ζωμό και να έχει βράσει.

  5. 5

    Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, το ζαμπόν μπούτι, την καπνιστή γαλοπούλα, το προσούτο και 150 γραμμάρια τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει το ριζότο.

  6. 6

    Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.

  7. 7

    Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με μία κουταλιά τυρί κρέμα από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι γύρω-γύρω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
στις
,Ελλαδα
Είμαι μαγείρισα σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Εργάζομαι εκεί 7 χρόνια και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου.
Δες περισσότερα