Ριζότο με φασόλια μαυρομάτικα
Για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει πολύ με τόνο. Για έξτρα νοστιμιά προσθέτουμε στην κάθε μερίδα λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.
Υλικά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
-
1 1/2 κούπα ρύζι parboiled ή άγριο ρύζι
-
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-
2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κύβο λαχανικών (προεραιτικά)
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι - πιπέρι
-
λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
-
2
Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
-
3
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και αν θέλουμε παραπάνω γεύση έναν κύβο λαχανικών.
-
4
Ρίχνουμε το ρυζάκι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5' περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
-
5
Προσθέτουμε 4 1/2 κούπες ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό (χωρίς όμως να μας στεγνώσει τελείως).
-
6
5' πριν το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγο έξτρα άνηθο.
-
7
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με στυμμένο λεμονάκι.
Σχόλια (8)