Ριζότο με φασόλια μαυρομάτικα

tortilla
tortilla @cook131000

Για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει πολύ με τόνο. Για έξτρα νοστιμιά προσθέτουμε στην κάθε μερίδα λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  2. 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  3. 1 1/2 κούπα ρύζι parboiled ή άγριο ρύζι
  4. 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  5. 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 1 κύβο λαχανικών (προεραιτικά)
  7. λίγο ελαιόλαδο
  8. αλάτι - πιπέρι
  9. λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

  3. 3

    Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και αν θέλουμε παραπάνω γεύση έναν κύβο λαχανικών.

  4. 4

    Ρίχνουμε το ρυζάκι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5' περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

  5. 5

    Προσθέτουμε 4 1/2 κούπες ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό (χωρίς όμως να μας στεγνώσει τελείως).

  6. 6

    5' πριν το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγο έξτρα άνηθο.

  7. 7

    Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με στυμμένο λεμονάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

marimar
marimar @cook_8948917
Τα φασόλια χρειάζονται περισσότερο βράσιμο συγκριτικά με το ρύζι.

Από

tortilla
tortilla @cook131000
στις