Ριζότο με φινόκιο
Νόστιμο ριζότο με φινόκιο και κρεμμύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από την έκδοση "Μυστικές συνταγές του Νίκου Τσελεμεντέ".Η συνταγή ήταν για 8 άτομα, αλλά περιόρισα τα υλικά στο μισό, ώστε να είναι για 3-4 άτομα.Στα υλικά συμπεριλαμβανόταν ψιλοκομμένος μαϊντανός, τον οποίο παρέλειψα, προσθέτοντας την παρμεζάνα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το φινόκιο, αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια του και το ψιλοκόβουμε.
-
2
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, γουώκ ή πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το μισό βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.
-
3
Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το φινόκιο και το κρεμμύδι για 5-6΄μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι.Το σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2΄ περίπου μέχρι να γυαλίσει.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1-2΄μέχρι να εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κάθε φορά που το ρύζι απορροφά το υγρό, ρίχνουμε και άλλον ζωμό. Σ΄αυτό το στάδιο μπορείτε να μειώσετε λίγο τη φωτιά.
-
6
Μετά από 18΄περίπου το ρύζι είναι έτοιμο.
-
7
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά, περιμένουμε 2-3΄και σερβίρουμε αμέσως.Αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια