Ριζότο με φινόκιο

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bluechip
bluechip @cook_8460242
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ

Νόστιμο ριζότο με φινόκιο και κρεμμύδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την πήρα από την έκδοση "Μυστικές συνταγές του Νίκου Τσελεμεντέ".Η συνταγή ήταν για 8 άτομα, αλλά περιόρισα τα υλικά στο μισό, ώστε να είναι για 3-4 άτομα.Στα υλικά συμπεριλαμβανόταν ψιλοκομμένος μαϊντανός, τον οποίο παρέλειψα, προσθέτοντας την παρμεζάνα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
3-4 άτομα
  1. 200 γρ.ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρολίνα)
  2. 2 κ.σ. βούτυρο
  3. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα)ψιλοκομμένο
  5. 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  7. 450 ml ζωμός λαχανικών (ζεστός)
  8. αλάτι
  9. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  10. λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το φινόκιο, αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια του και το ψιλοκόβουμε.

  2. 2

    Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, γουώκ ή πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το μισό βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

  3. 3

    Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το φινόκιο και το κρεμμύδι για 5-6΄μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι.Το σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2΄ περίπου μέχρι να γυαλίσει.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1-2΄μέχρι να εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κάθε φορά που το ρύζι απορροφά το υγρό, ρίχνουμε και άλλον ζωμό. Σ΄αυτό το στάδιο μπορείτε να μειώσετε λίγο τη φωτιά.

  6. 6

    Μετά από 18΄περίπου το ρύζι είναι έτοιμο.

  7. 7

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά, περιμένουμε 2-3΄και σερβίρουμε αμέσως.Αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bluechip
bluechip @cook_8460242
στις
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ