Ριζότο με γαρίδες
Τέλειο καλοκαιρινό φαγητό που μπορεί να γίνει όσο πικάντικο το προτιμάτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να μην αφαιρέσετε τα κεφάλια γιατί εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά. Μπορείτε να βάλετε όσο τσίλι θέλετε ή να το παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντεράκι τους,τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι.Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
2
Αφαιρούμε τις γαρίδες για να μην παραμαγειρευτούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκόρδο.Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα και όλα τα καρυκεύματα.Αν θέλουμε μπορούμε να τη βάλουμε ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου και να την αφαιρέσουμε πριν ρίξουμε τη ντομάτα.
-
3
Βράζουμε το ρύζι,το σουρώνουμε,το ξεπλένουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι.Το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
4
Προσθέτουμε και τις γαρίδες κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)