κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με κοτόπουλο και κάρυ
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Ενα εύκολο ριζότο.. Γρήγορο και νόστιμο..

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν το είδα πουθενά αλλά μια φορά πηρε ο σύζυγος το έτοιμο του Μπαρμπαστάθη και του άρεσε πολύ... έκτοτε το κάνω μόνη μου... Μου είπανε για την κρέμα γάλακτος αλλά επειδή την έχω καταργήσει το δοκίμασα με γιαούρτι και έγινε πολύ ωραίο και ελαφρύ...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
4-6 μερίδες
  1. 1 φιλέτο κοτόπουλο (σε κύβους)
  2. 1 1/2 ποτήρι νερού ρύζι για ριζότο
  3. 1 κονσέρβα μανιτάρια
  4. 1 κούπα αρακά
  5. 1 κεσέ γιαούρτι ή 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  6. 1 κύβο λαχανικών
  7. 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  8. νερό, αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε πολύ λίγο το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τον αρακά.

  2. 2

    Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε μαζί με 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και τον κύβο και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να τραβήξει τα υγρά του.

  4. 4

    Οταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το γιαούρτι ή την κρέμα και το αφήνουμε σε σβησμένο μάτι μέχρι να κρυώσει. Καλή σας όρεξη

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

kid X
kid X @cook_8528257
πολύ νόστιμη συνταγή, με έντονα αρώματα και γεύσεις! Έχω όμως την εντύπωση πως η αναλογία νερού με ρύζι, για το ρυζότο, είναι 1 προς 3. Δηλαδή 1 κούπα ρύζι και 3 νερό, έτσι ώστε να χυλώσει. Αλλά είναι πάρα πολύ καλή, μπράβο!

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα