κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με ξηρούς καρπούς γιορτινό
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο ριζότο για χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Grill Power" της Αμερικανίδας Holly Rudin και την παρουσίασε μαζί με τη Βέφα στον Πρωινό Καφέ πριν κάποια χρόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 3 κουταλιές λάδι
  2. 1/3 κούπας κρεμμύδι
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 1/3 κούπας ρύζι
  5. 3 1/2 κούπες ζωμό κότας ζεστό
  6. 1/3 κούπας ξανθή σταφίδα
  7. 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  8. 1/4 κούπας κουκουνάρι
  9. 1/4 κούπας παρμεζάνα
  10. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε το επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι.

  2. 2

     Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο.

  3. 3

     Ρίξτε το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε 20' περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό.

  4. 4

    Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, αν χρειάζεται, και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

  5. 5

     Αφήστε το ριζότο να σταθεί 10'. Σερβίερετέ το πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Νόστιμο έγινε, σίγουρα καλύτερο από σκέτο ρύζι, αλλά δεν ήταν τίποτα συγκλονιστικό. Παρ\' όλα αυτά, έδωσε μια ιδιαίτερη γεύση στο ρυζάκι και συνόδευσα επιτυχημένα τα μπιφτέκια μου!

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ