Ριζότο με ξηρούς καρπούς γιορτινό
Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο ριζότο για χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Grill Power" της Αμερικανίδας Holly Rudin και την παρουσίασε μαζί με τη Βέφα στον Πρωινό Καφέ πριν κάποια χρόνια.
Υλικά
-
3 κουταλιές λάδι
-
1/3 κούπας κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 1/3 κούπας ρύζι
-
3 1/2 κούπες ζωμό κότας ζεστό
-
1/3 κούπας ξανθή σταφίδα
-
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
1/4 κούπας κουκουνάρι
-
1/4 κούπας παρμεζάνα
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε το επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι.
-
2
Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο.
-
3
Ρίξτε το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε 20' περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό.
-
4
Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, αν χρειάζεται, και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
-
5
Αφήστε το ριζότο να σταθεί 10'. Σερβίερετέ το πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια