Ριζότο με λαχανικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρύζι όταν το βγάλουμε απο την κατσαρόλα θα πρέπει να έχει ζουμάκι και να μην είναι στεγνό.
Υλικά
-
2 φλιτζανάκια ρύζι bashmati
-
1/2 πιπεριά πράσινη
-
1/2 πιπεριά κόκκινη
-
1/2 κούπα μανιτάρια κατεψυγμένα
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. κάρυ
-
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
-
2
Αφού κάψει αρκετά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
-
3
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και να βγάλουν τα νερά τους.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κόκκινη και πράσινη πιπεριά, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει μικρά κομματάκια.
-
5
Αφήνουμε αυτά τα υλικά αυτά να βράσουν καλά και να μαλακώσουν.
-
6
Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί.
-
7
Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε βραστό νερό (με το μάτι).
-
8
Περιμένουμε μέχρι το ρύζι μας να βράσει.
-
9
Σε περίπτωση που το νερό εξατμιστεί και το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέτουμε και άλλο βραστό νερό, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
Σχόλια (6)