κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με λεμόνι και μπρόκολο
florarani
florarani @cook_8491908
Αθήνα,

Πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή για το μπρόκολο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν μας αρέσουν πολύ σκληρά τα μπρόκολα, τα βράζουμε λίγο παραπάνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1 κ.σ. βούτυρο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  5. 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  6. ξύσμα από 2 λεμόνια
  7. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  8. 2 μικρά μπρόκολα ή 1 μεγάλο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και μπουκέτα ζεματισμένα
  9. τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση παρμεζάνα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα μ' ένα λίτρο νερό προσθέτουμε 1 κύβο λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράζει.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι τηγανίζοντάς το για λίγο.

  3. 3

    Αδειάζουμε το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού στο κρεμμύδι κι ανακατεύουμε.

  4. 4

    Όταν το μίγμα αρχίζει να τηγανίζεται, προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

  5. 5

    Προσθέτουμε λίγο λίγο από τον ζωμό που σιγοβράζει, αφήνοντας να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε άλλο και ανακατεύοντας συνεχώς.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μπρόκολο και λίγο από το τριμμένο τυρί μαζί με την τελευταία δόση του ζωμού.

  7. 7

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε στην άκρη για λίγο και σερβίρουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.