Ριζότο με λεμόνι και μπρόκολο
Πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή για το μπρόκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν μας αρέσουν πολύ σκληρά τα μπρόκολα, τα βράζουμε λίγο παραπάνω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα μ' ένα λίτρο νερό προσθέτουμε 1 κύβο λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράζει.
-
2
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι τηγανίζοντάς το για λίγο.
-
3
Αδειάζουμε το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού στο κρεμμύδι κι ανακατεύουμε.
-
4
Όταν το μίγμα αρχίζει να τηγανίζεται, προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
-
5
Προσθέτουμε λίγο λίγο από τον ζωμό που σιγοβράζει, αφήνοντας να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε άλλο και ανακατεύοντας συνεχώς.
-
6
Ρίχνουμε το μπρόκολο και λίγο από το τριμμένο τυρί μαζί με την τελευταία δόση του ζωμού.
-
7
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε στην άκρη για λίγο και σερβίρουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Σχόλια