Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Έμπνευση της στιγμής για να μεταλλάξω το πρασόρυζο σε κάτι που θα απολαύσει και ο καλός μου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ. ρύζι Arborio
  2. 4 μανιτάρια μεγάλα
  3. 4 φέτες μπέικον
  4. 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  5. 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  6. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνω τα μανιτάρια, το πράσο και το μπέικον ψιλοκομμένα.

  2. 2

    Χαμηλώνω το μάτι (πχ. στο 4, αν η κουζίνα μας φτάνει ως το 9) και προσθέτω το ρύζι. Το ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.

  3. 3

    Αφού γυαλίσει, σβήνω με κρασί.

  4. 4

    Προσθέτω τόσο ζωμό, ίσα να καλύψει το ρύζι.

  5. 5

    Ανακατεύω τακτικά και προσθέτω ζωμό (πάντα ζεστό), μέχρι να γίνει το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά).

  6. 6

    Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή (εμείς επειδή την αγαπάμε, ρίχνουμε τουλάχιστον 1 κ.σ. πάπρικα) και δοκιμάζω να βεβαιωθώ ότι ήρθε στα μέτρα μου.

  7. 7

    Βγάζω από το μάτι το τηγάνι και ρίχνω το μασκαρπόνε.

  8. 8

    Ανακατεύω να πάει παντού και σερβίρω με παρμεζάνα ή και κεφαλοτύρι!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ggr
ggr @george
Μου "μυρίζει" εξαιρετικό πιάτο!!!
Έχω και εξαιρετική παρέα σπίτι!!!
Πόσο αργεί το μεσημέρι....

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα