Ριζότο με μανιτάρια, πράσο και μασκαρπόνε
Έμπνευση της στιγμής για να μεταλλάξω το πρασόρυζο σε κάτι που θα απολαύσει και ο καλός μου!
Υλικά
-
500 γρ. ρύζι Arborio
-
4 μανιτάρια μεγάλα
-
4 φέτες μπέικον
-
0.5 πράσο
-
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
-
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
-
100 γρ. μασκαρπόνε
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνω τα μανιτάρια, το πράσο και το μπέικον ψιλοκομμένα.
-
2
Χαμηλώνω το μάτι (πχ. στο 4, αν η κουζίνα μας φτάνει ως το 9) και προσθέτω το ρύζι. Το ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
-
3
Αφού γυαλίσει, σβήνω με κρασί.
-
4
Προσθέτω τόσο ζωμό, ίσα να καλύψει το ρύζι.
-
5
Ανακατεύω τακτικά και προσθέτω ζωμό (πάντα ζεστό), μέχρι να γίνει το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά).
-
6
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή (εμείς επειδή την αγαπάμε, ρίχνουμε τουλάχιστον 1 κ.σ. πάπρικα) και δοκιμάζω να βεβαιωθώ ότι ήρθε στα μέτρα μου.
-
7
Βγάζω από το μάτι το τηγάνι και ρίχνω το μασκαρπόνε.
-
8
Ανακατεύω να πάει παντού και σερβίρω με παρμεζάνα ή και κεφαλοτύρι!
Σχόλια (5)
Έχω και εξαιρετική παρέα σπίτι!!!
Πόσο αργεί το μεσημέρι....