Ριζότο με ντομάτα
Καλοκαιρινο και ευκολο σε 1/2 ωριτσα ετοιμο
Υλικά
-
4 φλ ζωμο λαχανικων
-
2 φλ ντοματοχυμο
-
15 γρ βουτυρο
-
600 γρ ρυζι
-
10 λιαστες ντοματες κομμενες φετες
-
2 ντοματακια ψιλοκομμενα
-
125 γρ ελιες
-
Αλατοπιπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαλτε το ζωμο λαχανικων και τον ντοματοχυμο σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια
-
2
Αφηστε να βρασουν. Χαμηλοστε την φωτια. Προσπαθηστε να διατηριται ζεστο
-
3
Λιωστε το βουτυρο σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια.
-
4
Προσθεστε το ρυζι και σοταρετε για 3 λεπτα ανατευοντας συνεχως.
-
5
Ριξτε 1 φλ ζωμο στο ρυζι. Αφηστε να βρασει ανακατευοντας συνεχως μεχρι να απορροφησει τον ζωμο.
-
6
Συνεχιστε το βρασιμο με αυτο τον τροπο μεχρι να μαλακωσει το ρυζι.
-
7
Προσθεστε τις λιαστες ντοματες, το ντοματακι και τις ελιες στο ρυζι. Αλατοπιπεροστε και αφηστε να βρασει για 2 λεπτα
Σχόλια