Ριζότο με πέστο και τόνο

tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Το ριζότο έχει πολλές παραλλαγές και η παρακάτω είναι απο τις αγαπημένες μου, τρώγεται ευχάριστα χειμώνα- καλοκαίρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί και να ρίξουμε λίγο χυμό λεμονιού.Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να φτιάξουμε δική μας σάλτσα πέστο που μπορείτε να βρείτε την συνταγή στο site.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  2. 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  5. 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  6. 500 ml ζωμός λαχανικών (νερό με ένα κύβο διαλυμένο)
  7. 1 βάζακι σάλτσα πέστο
  8. 1 συσκευασία τονου σε λάδι
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μετά το σκόρδο με το ρύζι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το ζωμό, σιγά - σιγά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.

  4. 4

    Το ρύζι είναι έτοιμο όταν έχει βράσει και έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε την σάλτσα πέστο, τον τόνο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

tastes to dream
στις