Ριζότο με πέστο και τόνο
Το ριζότο έχει πολλές παραλλαγές και η παρακάτω είναι απο τις αγαπημένες μου, τρώγεται ευχάριστα χειμώνα- καλοκαίρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί και να ρίξουμε λίγο χυμό λεμονιού.Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να φτιάξουμε δική μας σάλτσα πέστο που μπορείτε να βρείτε την συνταγή στο site.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μετά το σκόρδο με το ρύζι.
-
2
Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το ζωμό, σιγά - σιγά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.
-
4
Το ρύζι είναι έτοιμο όταν έχει βράσει και έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε την σάλτσα πέστο, τον τόνο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια