κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με σοτέ κομμάτια κοτόπουλου και μανιτάρια

Ριζότο με σοτέ κομμάτια κοτόπουλου και μανιτάρια

26 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1/2 κιλό ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  2. 200 γρ. μαργαρίνη σοφτ
  3. 2 κύβους ζωμούς κότας
  4. 1 λίτρο νερό
  5. 1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο
  6. 250 ml κρασί λευκό ξηρό
  7. 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  8. 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  9. 2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους η λωρίδες
  10. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  11. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  12. ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε.

  2. 2

    Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 κύβους ζωμού κότας.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο - λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.

  5. 5

    Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

  6. 6

    Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο με την ποσότητα της μαργαρίνης που μας περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.

  7. 7

    Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα με τα σοτέ μανιτάρια και το κοτόπουλο.

  8. 8

    Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε το πιάτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα