Ριζότο με σοτέ κομμάτια κοτόπουλου και μανιτάρια
Υλικά
-
1/2 κιλό ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
-
200 γρ. μαργαρίνη σοφτ
-
2 κύβους ζωμούς κότας
-
1 λίτρο νερό
-
1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο
-
250 ml κρασί λευκό ξηρό
-
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
150 ml κρέμα γάλακτος 35%
-
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
-
2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους η λωρίδες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε.
-
2
Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 κύβους ζωμού κότας.
-
3
Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο - λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
-
5
Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
-
6
Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο με την ποσότητα της μαργαρίνης που μας περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
-
7
Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα με τα σοτέ μανιτάρια και το κοτόπουλο.
-
8
Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε το πιάτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια