κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με σπαράγγια
ggr
ggr @george
Athens

Ένα πρώτο πιάτο για μία κάπως πιό επίσημη περίσταση. Πιστέψτε με, θα κάνετε πολύ καλή εντύπωση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 250 g ρύζι για ριζότο (Arborio)
  2. 40 g φρέσκο βούτυρο
  3. 1/2 ξερό κρεμμύδι
  4. 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  5. 3 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  6. 3/4 του λίτρου ζωμό χορταρικών.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε το κάτω (λευκό) μέρος των σπαραγγιών σε ροδέλες.

  2. 2

    Βάλτε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήστε τες να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέστε και τις ροδέλες από τα σπαράγγια και αφήστε τες να ροδίσουν για 3 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να τοσταρισθεί για 3-4 λεπτά.

  5. 5

    Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμισθεί.

  6. 6

    Προσθέστε λίγο-λίγο τον ζωμό των χορταρικών και μαγειρέψτε για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού σας.

  7. 7

    Στη μέση του χρόνου προσθέστε και τις (πράσινες) κορφές των σπαραγγιών.

  8. 8

    Όταν πλέον το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ανακατεύοντας σε σβηστό μάτι για 2-3 λεπτά.

  9. 9

    Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Λίλα
Λίλα @cook_beelila
Καταπληκτική η συνταγή σου όπως και οι υπόλοιπες άλλωστε!!!!!Κι επειδή τα σπαράγγια στον κήπο μου είναι άπειρα θα φτιάχνεται συχνότατα!!!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens