Ριζότο με σπαράγγια
Ένα πρώτο πιάτο για μία κάπως πιό επίσημη περίσταση. Πιστέψτε με, θα κάνετε πολύ καλή εντύπωση.
Υλικά
-
250 g ρύζι για ριζότο (Arborio)
-
150 g σπαράγγια
-
40 g φρέσκο βούτυρο
-
1/2 ξερό κρεμμύδι
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-
3 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-
3/4 του λίτρου ζωμό χορταρικών.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε το κάτω (λευκό) μέρος των σπαραγγιών σε ροδέλες.
-
2
Βάλτε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήστε τες να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
-
3
Προσθέστε και τις ροδέλες από τα σπαράγγια και αφήστε τες να ροδίσουν για 3 λεπτά.
-
4
Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να τοσταρισθεί για 3-4 λεπτά.
-
5
Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμισθεί.
-
6
Προσθέστε λίγο-λίγο τον ζωμό των χορταρικών και μαγειρέψτε για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού σας.
-
7
Στη μέση του χρόνου προσθέστε και τις (πράσινες) κορφές των σπαραγγιών.
-
8
Όταν πλέον το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ανακατεύοντας σε σβηστό μάτι για 2-3 λεπτά.
-
9
Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.
Σχόλια (12)