Ριζότο με τυρί κρέμα, κοτόπουλο και ασπρομανίταρα
Ευκολο ριζότο μπορεί να φαγωθεί και κρύο! Το φτιάχνω την επόμενη μέρα αφότου έχω μαγειρέψει κοτόπουλο με πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την δοκίμασα σε ενα εστιατόριο και μου είχε αρέσει πολύ ετσι το έφτιαξα και σπίτι, δεν ηταν δύσκολο να βρω τι έχει μέσα!
Υλικά
-
1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
-
1 κούπα κοτόπουλο
-
200 γρ. μανιτάρια
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
1/2 κρεμμύδι
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
-
αλάτι, πιπέρι, άνηθο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και μετά τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε το ήδη βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο και το ρύζι και αφήνουμε μέχρι τo ρύζι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
-
3
Προσθέτουμε βραστό νερό, αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει ανακατεύοντας κάθε 3-4 λεπτά.
-
4
Αφού βράσει το ρύζι και απορροφήσει τα υγρά προσθέτουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια