Ριζότο... με τραχανά
Τραχανάς σε κόκκινη σάλτσα. Αν δε σας αρέσει με γάλα ή γιαούρτι, ή αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Απλά και γρήγορα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
-
2
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνω τον τραχανά κι ανακατεύω για 0,5-1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί.
-
3
Προσθέτω το νερό, την τομάτα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα, μαϊντανός, κανέλλα) εκτός από το πιπέρι.
-
4
Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να βράσει μέχρι να πιεί το νερό (για 10΄περίπου), ανακατεύοντας συχνά.
-
5
Σερβίρω τρίβοντας φρεσκο πιπέρι από πάνω.
Σχόλια (10)